18 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Τρόμαξε με τα… λουλούδια των Femen η Λε Πεν!

Επεισόδια πριν, επεισόδια κατά τη διάρκεια. Όπου κι αν εμφανίζεται η Μαρίν Λε Πεν προκαλεί… εντάσεις! Όλα έγιναν σε μια από τις τελευταίες προεκλογικές ομιλίες της ακροδεξιάς υποψηφίου, μόλις έξι μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία.


Η τρομάρα της από ένα μπουκέτο λουλούδια που της πέταξε μια νεαρή μέλος των Femen, μια δεύτερη που κατάφερε να… γδυθεί, ένας άνδρας που τον έβγαλαν σηκωτό ενώ της έκανε χειρονομίες και επεισόδια πριν από την ομιλία της συνθέτουν το νέο σκηνικό της έντασης.



Το απόγευμα της Δευτέρας (17.04.2017) η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είχε προγραμματίσει προεκλογική ομιλία στο Zenith στο βορειοανατολικό Παρίσι. Και όπου εμφανίζεται η Λε Πεν, τελευταία, προκαλούνται εντάσεις. Απόδειξη, τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος και των αστυνομικών πριν ξεκινήσει η ομιλία της.

Ο βουλευτής του FN Ζιλμπέρ Κολάρ κατήγγειλε σε δημοσιογράφους ότι προσερχόμενος στον χώρο της συγκέντρωσης του πέταξαν ένα μπουκάλι μπύρας, που τον χτύπησε στον αυχένα, όπως επίσης και άλλα αντικείμενα προτού τελικά επέμβει η αστυνομία. Άλλο ένα στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, ο Ζαν Μεσιχά, περιέγραψε πως είδε κάποιους να ρίχνουν τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ.

Αλλά τα επεισόδια εκτός του χώρου όπου μιλούσε η Λε Πεν δεν ήταν τα μόνα που σημειώθηκαν. Η ομιλία της υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας είχε ξεκινήσει σχεδόν 15 λεπτά, όταν μια νεαρή κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει από τους άνδρες ασφαλείας και να φτάσει στη σκηνή ενώ η Λε Πεν μιλούσε.


Ήταν μέλος της οργάνωσης Femen και θέλησε πετάξει ένα μπουκέτο λουλούδια στην ακροδεξιά πολιτικό, πριν βγάλει τη μπλούζα της για να φανεί το μήνυμα που είχε γραμμένο στα στήθη της. Η Λε Πεν φαίνεται ξεκάθαρα να… τρομάζει από την "εισβολή" και από το μπουκέτο των λουλουδιών που της πέταξε η νεαρή.

Η οποία, αμέσως, απομακρύνθηκε κακήν κακώς από τους άνδρες της ασφάλειας της Λε Πεν, οι οποίοι την έσυραν από τη σκηνή.




Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, άρχισε να αποδοκιμάζει. Λίγο αργότερα, όμως, η ομιλία συνεχίστηκε κανονικά.


«Αυτοί οι ακροαριστεροί δεν πάνε καλά. Διακόπτουν τη μόνη γυναίκα που υπερασπίζεται τις γυναίκες», είπε η Λε Πεν στην προσπάθειά της να σχολιάσει το γεγονός.

Αλλά δεν ήταν η μοναδική φορά που η ομιλία της διακόπηκε. Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 21:30, μια άλλη Femen είχε καταφέρει να βγάλει τη μπλούζα της και γυμνόστηθη άρχισε να φωνάζει συνθήματα, πριν την απομακρύνουν κι εκείνη. «Θα έπρεπε να περιμένει λίγο, θα μπορούσε να έχει μάθει κάτι», ήταν το δεύτερο σχόλιο της Λε Πεν.


Μέσα σ’ όλα αυτά, η Λε Πεν πρόλαβε να πει κι αυτά που λέει πάντα: πως οι εκλογές της Κυριακής (23.04.2017) είναι οι πλέον απρόβλεπτες εδώ και δεκαετίες, πως η επιλογή είναι ανάμεσα στην «άγρια παγκοσμιοποίηση» και τον… πατριωτισμό. Όπως τον βλέπει η ίδια και οι ομοϊδεάτες της τουλάχιστον.

«Δώστε μας τη Γαλλία πίσω, για όνομα του Θεού» τόνισε προκαλώντας τους 5.000 υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «αυτή είναι η πατρίδα μας!».

«Θα σας προστατεύσω. Το πρώτο μέτρο που θα λάβω ως πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι να αποκαταστήσω τα σύνορα της Γαλλίας» υποσχέθηκε.