16 Μαΐου 2017

Ινδία: 10χρονη έγκυος κέρδισε το δικαίωμα να κάνει έκτρωση στο παιδί του πατριού της

Ιστορική απόφαση, που αφορά χιλιάδες ανήλικα κορίτσια και μία ολόκληρη κοινωνία, εξέδωσε το δικαστήριο στην Ινδία, εγκρίνοντας το αίτημα ενός 10χρονου κοριτσιού να υποβληθεί σε άμβλωση, ώστε να μην γεννήσει το παιδί του πατριού της, ο οποίος τη βίαζε κατ' εξακολούθηση, έως ότου έμεινε έγκυος πριν από 5 μήνες.


Το 10χρονο κορίτσι είναι ήδη πέντε μηνών έγκυος. Το δικαστήριο αποφάσισε να περάσει από μία ιατρική επιτροπή και το συμβούλιο των γιατρών να αποφασίσει πότε θα είναι εφικτό να αφαιρεθεί το παιδί από το σώμα της. Σύμφωνα με τους νόμους της Ινδίας, απαγορεύεται η άμβλωση μετά το πέρας των 20 εβδομάδων εγκυμοσύνης.

Το κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού πολλές φορές από τον πατριό της, πριν η μητέρα της τον διώξει από το σπίτι και αποκαλυφθεί η φρικιαστική αυτή υπόθεση στην πόλη Ροχτάκ, της Βόρειας Ινδίας.

Ο πατριός εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία, με την κατηγορία της σεξουαλικής βίας και του βιασμού κατ' εξακολούθηση εναντίον ανηλίκου.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το κορίτσι μπορεί να υποβληθεί οποιαδήποτε στιγμή σε έκτρωση, αμέσως μετά τη γνωμοδότηση του ιατρικού συμβουλίου.

Όπως ανέφεραν τοπικά Μέσα, η μητέρα του κοριτσιού αντιλήφθηκε ότι είναι έγκυος μόλις την τελευταία εβδομάδα. Την οδήγησε στον γιατρό και αποκαλύφθηκε η όλη ιστορία. Η γυναίκα άφηνε συχνά το κορίτσι μόνο του όταν πήγαινε στη δουλειά. Η 10χρονη ομολόγησε στη μητέρα της ότι ο πατριός της την είχε βιάσει πολλές φορές και την απειλούσε να μην πει τίποτα σε κανέναν.