15 Μαΐου 2017

Κυβερνοεπίθεση: Έκαναν όλον τον πλανήτη άνω-κάτω για... 38.000 ευρώ;

Τα χρήματα βρίσκονται ακόμα στους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin


Οι δράστες της πρόσφατης παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 150 χώρες φέρεται ότι συγκέντρωσαν περίπου 42.000 δολάρια (38.000 ευρώ) από τους χρήστες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Όπως έγραψε η εφημερίδα The Times, τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin, ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου εξακολουθούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς αυτούς.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται ότι συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι οι χάκερς να μην έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες επλήγησαν από τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό «ransomware", σύμφωνα με την Europol.