16 Μαΐου 2017

Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον ΑΛΗΤΗ Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του Ν. Πατέρα

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον εκδότη του ομίλου των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.


Η ποινή αφορά σε δημοσιεύματα της σαββατιάτικης εφημερίδας «Παραπολιτικά» εις βάρος του Νικόλα Πατέρα, στα οποία τον αποκαλούσε «μικροεφοπλιστή» και άφηνε αιχμές για «ύποπτες σχέσεις του με τον εισαγγελέα Ντογιάκο».

Ο Νικόλας Πατέρας που είχε καταθέσει συνολικά πέντε μηνύσεις εις βάρος του Γ. Κουρτάκη, παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Στην ερώτηση της Έδρας για το πώς εξηγεί αυτά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εις βάρος του, έδωσε τρεις πιθανές απαντήσεις: «Είτε ο κ. Κουρτάκης είναι εκβιαστής, αλλά πρέπει να ξέρει ότι εγώ δεν εκβιάζομαι, είτε εκτελεί εντολές του χρηματοδότη του, είτε χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας για να γράφει τόσα ψέμματα κάθε Σάββατο και να σπιλώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους».

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε τελικά την ποινή της τριετούς φυλάκισης και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο, ενώ παράλληλα τον υποχρεώνει να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια μέσω της εφημερίδας «Παραπολιτικά».