15 Μαΐου 2017

Απίστευτη ληστεία στον «Αγιο Σάββα»: Εκλεψαν εργαλεία αξίας 400.000 ευρώ

Στις 7 το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, είδαν ίχνη διάρρηξης στον 1ο όροφο, στη γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική.


Από τις έως τώρα πληροφορίες οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν από το νοσοκομείο ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα γαστροσκοπήσεων, κολονοσκοπήσεων, ογκώδη και ακριβά μηχανήματα.

Στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος. Στο σημείο βρίσκεται η Σήμανση, ενώ δεν είναι γνωστό αν υπήρχαν κάμερες στους χώρους του νοσοκομείου που θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δραστών.

 Εκλεψαν εργαλεία και μηχανήματα αξίας 400.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον διευθυντή Γαστρεντερολογίας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Δημήτρη Ξυνόπουλο, ο εξοπλισμός που άρπαξαν οι δράστες είναι ακριβός, αξίας περίπου 400.000 ευρώ και προερχόταν από δωρεές.

«Δεν ήταν τυχαία αυτή η κλοπή. Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα», δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν. Μάλιστα τόνισε ότι ορισμένα από αυτά τα εργαλεία και τα μηχανήματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελλαδικό χώρο γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί.

«Πρωτόγνωρο, τι να πω. Υπάρχουν κάμερες και security στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ. Ξυνόπουλος. Όπως είπε, «την ώρα που έγινε κλοπή υπήρχε βλάβη στο υπόγειο σε κάποιο αγωγό και όλοι είχαν ρίξει εκεί την προσοχή τους».

«Δουλειά ετών που μάζευα ένα-ένα τα εργαλεία χάθηκε σε μια ώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει το κουράγιο να κάνουμε ξανά το ίδιο», κατέληξε.