15 Μαΐου 2017

Τα 4 ελληνικά νησιά που λατρεύουν οι σταρ του Χόλιγουντ [εικόνες]

Μετά τις Κάννες, πηγαίνετε στα ελληνικά νησιά προστάσει το Hollywood Reporter τους σταρ αναγνώστες του.

«Μόλις τρεις ώρες από τη Νίκαια, μπορείς να παρτάρεις σαν ροκ σταρ στη Μύκονο (με την Αριάνα Γκράντε ίσως;) ή πιο ήρεμα στα Κουφονήσια (όπως ο Cavalli). Σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα υπάρχουν νησιά ιδανικά για αποσυμπίεση από τη μεγάλη γιορτή των Κανών», γράφει το αμερικανικό περιοδικό και προτείνει τέσσερα ελληνικά νησιά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον ιδανικό προορισμό για τους σταρ του Χόλιγουντ.

Μύκονος: Η ελληνική απάντηση στην Ιμπιζα
Κλασικό κυκλαδίτικο νησί, με λευκά σπίτια και λιθόστρωτους δρόμους. Η ηδονιστική Μύκονος διατηρώντας τη γοητεία της, τις νύχτες μετατρέπεται σε ένα απέραντο κλαμπ, για αυτό άλλωστε την έχουν επιλέξει σταρ όπως η Αριάνα Γκράντε.

Τι να κάνετε στη Μύκονο
Πηγαίνετε στην ταβέρνα της Κικής στον Αγιο Σώστη ή στο Nammos στην Ψαρού. Πάρτε έναν υπνάκο και πηγαίνετε στο Sea Satin, ενώ πριν... ξεχυθείτε στα μπαράκια δοκιμάστε μακαρόν ή αμυγδαλωτά στον Βενέτη.

Η Ρίτα Γουίλσον, σύζυγος Τομ Χανκς, που έχουν σπίτι στην Αντίπαρο λέει ότι κάθε ταξίδι στη Μύκονο θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στη Δήλο. «Πηγαίνετε λίγο πιο πέρα από το λιμάνι, θα βρείτε πανέμορφα ερειπωμένα με μωσαϊκά πατώματα, αρχαίες δεξαμενές, ναούς και ένα θαυμάσιο μουσείο με εκθέματα αρχαία, που βρέθηκαν στο νησί. «Μου αρέσει να περπατάω στα δρομάκια ή να απολαμβάνω τον καφέ μου στο λιμάνι και να βλέπω τα σκάφη να έρχονται», λέει.





Κουφονήσια, τα εναλλακτικά
Τα Κουφονήσια είναι το κορυφαίο καταφύγιο της μόδας: Ο Roberto Cavalli και οι Missoni το επισκέπτονται συχνά. Η ιταλική επιρροή του νησιού είναι αισθητή παντού, από το Καλόφεγγο στην παραλία Πορί — όπου μπορείτε να παραγγείλετε φέτα με ψωμί και ντομάτα και να το συνοδέψετε με aperol spritz —μέχρι το Galleria Spigolο, το οποίο έχει έργα τέχνης, κοσμήματα και t-shirts ζωγραφισμένα στο χέρι και το οποίο ανήκει σε ένα ζευγάρι από την Ανκόνα. Η επίδραση της.... Dolce Vita είναι εμφανής και στο καινούριο ξενοδοχείο Ionathan Koufonisia Suites, το οποίο άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι και έχει οκτώ ιδιαίτερες σουίτες.





Αντίπαρος, το μικρό Χόλιγουντ
Εκτός από τον Τομ Χανκς και την Ρίτα Γουίλσον, η Μαντόνα και ο Μπρους Σπρίνγκστιν έχουν... εντοπιστεί να τριγυρνάνε στα σοκάκια του μικροσκοπικού νησιού. Ο τελευταίος έπινε τα ποτά του στο The Doors, όπου ο ιδιοκτήτης του κερνάει καθένα που μπορεί να πει απέξω τους στίχους του τραγουδιού Hurricane του Bob Dylan.

Πηγαίνετε στο Captain Pipinos στον Αγιο Γεώργιο για φρέσκο ψάρι, δοκιμάστε την κακαβιά το πιάτο υπογραφή του νησιού...





Υδρα, των καλλιτεχνών
Χάρη στην συλλέκτη Πολίν Καρπίδας, η Υδρα γίνεται το καλοκαιρινό κλαμπ των καλλιτεχνών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενωσης Θεάτρων Τζον Φίθιαν επισκέπτεται την Υδρα με κάθε ευκαιρία. «Εχει σπουδαία εστιατόρια, ιδανικά μέρη για κολύμπι και μια αυθεντική ελληνική ατμόσφαιρα με εξαιρετικές μπουτίκ».

Καθίστε στην παραλία στο Four Seasons ή στην πισίνα του Bratsera, πιείτε ένα ποτό στον Πειρατή ή στον Κάτσικα, αγαπημένα του Λέοναρντ Κοέν, ο οποίος από το 1960 είχε σπίτι στο νησί. Εκεί, μάλιστα, έγραψε και το πιο διάσημο τραγούδι του, το Bird on the Wire.



Φωτογραφίες: Shutterstock