16 Μαΐου 2017

Μητσοτάκης σε ένστολους: Θα καταθέσω νέο μισθολόγιο, θα σας επιστρέψω το 50% των αναδρομικών

Τα προβλήματα των ενστόλων, που εντείνονται με τα νέα μέτρα άκουσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.


Κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός, θα επιστρέψει το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών και θα καταθέσει νέο μισθολόγιο.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τους εκπροσώπους των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Συζητήσαμε για τα προβλήματά τους και διαπίστωσα την οργή τους για την κοροϊδία που έχουν υποστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» δήλωσε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε στους συνομιλητές του ότι «η Νέα Δημοκρατία στέκεται διαχρονικά δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Η εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια της χώρας είναι προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας».

Ο Κ. Μητοτάκης δεσμεύτηκε ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

- Θα επιστρέψει, με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

- Θα έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την κατάθεση ενός νέου μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές».