15 Μαΐου 2017

Η βιογραφία του Ομπάμα που σίγουρα θα συζητηθεί! Ο άγνωστος έρωτας και η ομοφυλοφιλία!

Ο τιμημένος με το Πούλιτζερ για Βιογραφία, το 1987, Ντέηβιντ Γκάροου, παρουσίασε μια βιογραφία του Μπαράκ Ομπάμα που περιγράφει τη ζωή του αμερικανού πολιτικού, πριν εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ένα από τα κεφάλαια της βιογραφίας αυτής ο συνεργάτης των The New York Times και της The Washington Post αναφέρει ότι είχε σκεφθεί την ομοφυλοφιλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα COED.

«Ο Ομπάμα σε μια επιστολή του σε στενή του φίλη αποκάλυψε ότι είχε σκεφτεί την ομοφυλοφιλία, αλλά τελικά αποφάσισε ότι μια ομοφυλοφιλική σχέση θα ήταν λιγότερο δύσκολη και απαιτητική από την ανάπτυξη μιας σχέσης με το αντίθετο φύλο», γράφει στο βιβλίο του «Ανατέλλων Αστέρας: Η δημιουργία του Μπαράκ Ομπάμα», ο Γκαροου, το οποίο δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Μάλιστα, ο Γκάροου αναλύει τη στενή σχέση του Ομπάμα με τον καθηγητή του Λώρενς Γκόλντουϊν, ένα γκέϊ άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με τον συγγραφέα, «άσκησε μεγάλη επιρροπή στον «Μπάρυ» Ομπάμα».

Στην ίδια βιογραφία ο συγγραφέας φαίνεται να υιοθετεί την άποψη ότι ο γάμος με την Μισέλ Ομπάμα βασίστηκε στο συμφέρον και όχι στο αίσθημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της USA Today, Καλ Τόμας, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε ερωτευθεί και ήθελε να ζήσει με μια γυναίκα ιαπωνικής καταγωγής την Σίλα Μιγιόσι Τζάγκερ, σήμερα καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Ομπερλίν, στην οποία μάλιστα πρότεινε και γάμο. Ωστόσο στη συνέχεια ο Ομπάμα θεώρησε ότι δεν θα ήταν βολικό για την πολιτική του καριέρα να παντρευτεί μια γυναίκα που κατάγεται από λευκούς, διότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αποδεκτό από αφρο-αμερικανική κοινότητα.

Έτσι, ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ, άρχισε να βλέπει την Μισέλ Ρόμπινσον, ταυτόχρονα με την Τζάγκερ. Στη συνέχεια όμως ο Μπάρακ Ομπάμα ξεκαθάρισε τα πράγματα και παντρεύτηκε την Μισέλ Ρόμπινσον.