15 Μαΐου 2017

Ο σκηνοθέτης στο κανάλι της Βουλής παραδέχεται: Δεν έχει καταγραφεί η χειροδικία Κασιδιάρη

«Υπάρχει οδηγία να μην δείχνουμε στιγμές έντασης» αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης ροής της Βουλής που «έχασε» το πλάνο με την χειροδικία Κασιδιάρη στο Νίκο Δένδια.


Ο σκηνοθέτης ροής της Βουλής απαντάει στις επικρίσεις ότι η Βουλή έκανε γκάφα που δεν μετέδωσε το πλάνο με την στιγμή της χειροδικίας του Κασιδιάρη στο Νίκο Δένδια, εξηγώντας τι έγινε την στιγμή που ο Χρυσαυγίτης επιτέθηκε στον βουλευτή της Ν.Δ.

Αποκαλύπτει ότι υπάρχει ειδική οδηγία, όχι μόνο να μην εστιάζουν οι κάμερες σε στιγμές μεγάλης έντασης αλλά να αλλάζουν εντελώς το πλάνο. Η επόμενη δε αποκάλυψη του, αν δεχθούμε φυσικά τους ισχυρισμούς του, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα.

Ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι η επίμαχη σκηνή με την χειροδικία του Κασιδιάρη προς τον Νίκο Δένδια δεν έχει καν καταγραφεί αφού όπως λέει, το κανάλι της Βουλής βιντεοσκοπεί την εικόνα που μεταδίδεται ζωντανά την δεδομένη χρονική στιγμή. Μια πρακτική τουλάχιστον πρωτόγνωρη και ασυνήθιστη, αφού σε όλα τα Κοινοβούλια του πλανήτη όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό οι κάμερες εστιάζουν προκειμένου να υπάρχουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.


Ακολουθεί ο διάλογος με τον σκηνοθέτη ροής της Βουλής:

- Ερώτηση: Πώς χάθηκε το πλάνο με την χειροδικία Κασιδιάρη; Γιατί δεν το είδαν οι τηλεθεατές;
- Απάντηση: «Οι τηλεθεατές δεν το είδαν  γιατί ακολουθούμε κάποιους κανόνες».
 Γενικά οι κανόνες λένε ότι δεν δίνουμε καβγάδες. Τώρα από κει και πέρα με τον πρόεδρο της Βουλής και τον συντονιστή του καναλιού, εκεί θα αναζητήσετε. Εμείς δεν δρούμε αυθαίρετα. Δεν δείχνει ότι θέλει όποιος είναι βάρδια την εκάστοτε στιγμή».
- Ερ: Οπότε εσείς ακολουθήσατε μια οδηγία.
- Απ: «Ναι. Είναι ο γενικός κανόνας μας».
- Ερ: Οι επίμαχες εικόνες με την χειροδικία Κασιδιάρη έχουν καταγραφεί;
- Απ. «Όχι, όχι. Καταγράφεται ό,τι βγαίνει στον αέρα. Δηλαδή μεμονωμένα κάθε κάμερα δεν καταγράφεται...».
- Ερ: Άρα δεν υπάρχει πουθενά βιντεοσκοπημένο αυτό το υλικό.
- Απ: «Ναι, δεν υπάρχει πουθενά».


Φρίξος Δρακοντίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ