16 Μαΐου 2017

Βουλή: «Ξεπουλάτε τα πάντα ενώ κάποτε φωνάζατε: "πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια"»

Ούτε ένας εκπρόσωπος φορέων δεν έχει βρεθεί να υπερασπιστεί στην Βουλή τα μέτρα που θα ψηφιστούν στο τέλος της εβδομάδας. Την μεγαλύτερη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσιουμπέλης.


«Ο Μάιος είναι προνομιακός μήνας για να φέρνετε μνημονιακές διατάξεις. Θυμόμαστε και πέρυσι τον κ. Κατρούγκαλο να δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Εγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στο αφορολόγητο ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

Στο ξέσπασμά του ο κ. Κουτσιουμπέλης κλείνοντας την τοποθέτησή του είπε:

«Θέλετε να παραδώσετε σιδηροδέσμια την χώρα. Απελευθερώνετε τους πλειστηριασμούς για να παρακάμψετε τις αντιδράσεις στα δικαστήρια. Το σύνθημά σας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" είναι κενό περιεχομένου».

Και κατέληξε προκαλώντας την αντίδραση της προεδρεύουσας κας Χαρά Καφαντάρη: «Ξεπουλάτε τα πάντα αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε "πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια". Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι εκπροσωπούν τον σοσιαλισμό, να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν».

Ο πρόεδρος των ΑΣΑΜΕΑ Κώστας Γαργάλης εξήγησε ότι η ασκούμενη πολιτική έχει πλήξει τα άτομα με αναπηρίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις που φορολογούν τα αναπηρικά επιδόματα.