15 Μαΐου 2017

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις της ΕΡΤ; - «Παγώνει» η απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομίας

Υποχρέωνε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να υποβάλουν παραιτήσεις από τις δικαστικές τους διεκδικήσεις για το διάστημα που είχε πέσει «μαύρο» στο Ραδιομέγαρο της Αγιας Παρασκευής


Με προσωρινή διαταγή του συμβούλου Επικρατείας του Δ' τμήματος Ευθύμιου Αντωνόπουλου (λόγω απουσίας του Δημοσθένη Πετρούλια, προέδρου του εν λόγω τμήματος), «παγώνει» προσωρινά η από 12/04/2017 απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομίας που υποχρέωνε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να υποβάλουν παραιτήσεις από τις δικαστικές τους διεκδικήσεις για το διάστημα που είχε πέσει «μαύρο» στο Ραδιομέγαρο της Αγιας Παρασκευής μέχρι την επαναλειτουργία της, προκειμένου να τους καταβληθούν οι αποδοχές που δεν έλαβαν το επίμαχο διάστημα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ και 391 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και ζητούσαν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση. Η προσωρινή διαταγή του συμβούλου Επικρατείας Ευθύμιου Αντωνόπουλου ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της ετήσιας αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Εισηγήτρια της υπόθεσης έχει οριστεί η σύμβουλος επικρατείας Όλγα Παπαδοπούλου.