12 Μαΐου 2017

Νέο βίντεο από τη «μονταζιέρα» της Άγκυρας για διέλευση τουρκικού πλοίου κοντά στα Ίμια - ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους τα “γεράκια” της Άγκυρας, ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο.

Παράλληλα με τη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς στη Σινώπη, η Τουρκία έστειλε πολεμικό πλοίο κοντά στα Ίμια.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη γειτονική χώρα, Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως το πλοίο “Τσε 155” (προερχόμενο από τη Μαρμαρίδα) πέρασε χθες το απόγευμα σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από τις βραχονησίδες Ίμια και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Κουσάντασι.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού που περιπολούσε ανοικτά της Καλόλιμνου, δεν κινήθηκε εναντίον του.

Εν τω μεταξύ, αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Αναντολού” μεταδίδει ότι Χουλουσί Ακάρ και Ευάγγελος Αποστολάκης συμφώνησαν ότι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών για στρατιωτικά θέματα.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, αναφέρει ότι στις συνομιλίες που είχαν οι δύο αρχηγοί του στρατού εξέφρασαν την άποψη ότι ο μόνος τρόπος για να λυθούν οι διαφωνίες είναι ο διάλογος. Οι δύο πλευρές, αναφέρει το πρακτορείο, συμφώνησαν ότι, προκειμένου να αποφευχθούν οι εντάσεις στο Αιγαίο, απαιτείται οι δίαυλοι επικοινωνίας να παραμείνουν ανοιχτοί.

Εξάλλου, ο Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, πρόκειται να συναντηθεί και πάλι με τον Ευάγγελο Αποστολάκη στις 25-26 Μαίου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ, καταλήγει το τηλεγράφημα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: