16 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Άγριο ξύλο σε Τσακαλώτο στη Βουλή: "Είπατε ότι θα παραιτηθείτε"

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή μετά από την παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την διάρκεια της συζήτησης του νέου Μνημονίου στις αρμόδιες επιτροπές.

Η συζήτηση... διανθίστηκε με αρκετούς χαρακτηρισμούς ενώ το αποκορύφωμα των ειρωνικών σχολίων έγινε όταν ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε πως «αντί για μείωση αφορολόγητου εμείς φέραμε αντίμετρα»!


Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σταϊκούρας πήρε τον λόγο αμέσως μετά την τοποθέτηση του κ. Χρήστου Καραγιαννίδη (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την παραδοχή του ότι χρησιμοποιεί μπακάλικα οικονομικά.

«Αν και δηλώσατε ότι δεν κατέχετε τα οικονομικά μιλήσατε για αυτά με βεβαιότητα. Σέβομαι την άποψή σας και δεν θα μιλήσω για άγνοια όπως έκανε με αλαζονεία ο υπουργός χθες για εμάς. Άλλωστε εκπρόσωποι 47 φορέων εξήγησαν νωρίτερα την ισοπέδωση που προκαλεί η πολιτική σας και επιδεινώνει το νέο μνημόνιο» είπε συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Τσακαλώτος: "Βρείτε ένα ψέμα μου"
Ζητώντας τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Είπατε πολλές φορές την λέξη ψέματα. Εγώ σας προκαλώ να μου πείτε ένα. Πάρτε τα πρακτικά και βρείτε πού λέω εγώ ότι τα μεγάλα πλεονάσματα είναι καλό πράγμα. Αν το βρείτε θα είμαι ψεύτης. Αν δεν το βρείτε θα πείτε ότι εσείς είστε ψεύτης».


Κλείνοντας, πάντως, έκανε και ένα σχόλιο επί προσωπικού για την κριτική που δέχθηκε από τον κ. Μάκη Βορίδη, λέγοντας: «Δεν περίμενα από εσάς κ. Βορίδη να μιλήσετε για παντελονάτους και να πέσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου».

Λοβέρδος: Δεν φοράτε παντελόνια
Η αναφορά του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου που με χιούμορ σχολίασε: «Σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε μαζί μου γιατί έχω τα γενέθλιά μου και θα σας κεράσω γλυκάκι. Όμως, ισχύει ότι δεν φοράτε παντελόνια. Δεν τηρήσατε την δέσμευσή σας και δεν παραιτηθήκατε αν και φέρνετε δύο απανωτές μειώσεις αφορολόγητου».

Από την πλευρά του προεδρείου ο κ. Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η φράση του κ. Λοβέρδου «είναι σεξιστική», ενώ το ίδιο υποστήριξε και η κυρία Μαρία Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας πως «οι σεξιστικές αναφορές προσβάλουν το κοινοβούλιο».

Βορίδης προς Τσακαλώτο: "Είπατε ότι θα παραιτηθείτε"
Παράλληλα, ο κ. Μάκης Βορίδης είπε: «Την δέσμευση περι παραιτήσεων δες σας την επέβαλε κανείς. Εσείς το θέσατε. Εσείς είπατε ότι δεσμεύεστε ότι σε περίπτωση που το αφορολόγητο πέσει κάτω από ένα ύψος θα παραιτηθείτε. Ηταν το δικό σας διαπραγματευτικό σας στοίχημα τον Μάιο. Όταν σας τίθεται ένα πολιτικό ερώτημα που λέει «εφόσον το θέσατε το στοίχημα τι μετεβλήθη;» η απάντηση δεν είναι ότι σας φταίει το δικό μου επίπεδο για την δική σας ασυνέπεια. Φαντάζομαι την σύγκριση με τον κ. Λοβέρδο δεν την κάνατε για να με εξυψώσετε. Το αφορολόγητο πέφτει κάτω από όριο που εσείς θέσατε. Αρα αποτύχατε και ρωτάμε γιατί είστε ασυνεπής και δεν παραιτήστε».


Κλείνοντας τον κύκλο της αντιπαράθεσης ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να κάνει τρία σχόλια – όπως είπε «για τους παντελονάτους, τα Μαντάμ Τσακαλώτο που έλεγε ο Κασιδιάρης και για το αφορολόγητο».


Πηγή: eleftherostypos.gr