15 Μαΐου 2017

ΚΛΑΜΑ! Νομοθετούν την εργασία ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ για τους ένστολους!

Ειδικά Μισθολόγια: Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα παραβιάζει το άρθρο 127 του νομοσχεδίου, το οποίο νομοθετεί την εργασία χωρίς ωράριο!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ενάντια σε κάθε έννοια δικαίου και εργασιακών δικαιωμάτων είναι το άρθρο 127 του νομοσχεδίου, καθώς καθιερώνει ουσιαστικά την εργασία χωρίς ωράριο, και την υπερωριακή απασχόληση των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, χωρίς αμοιβή.

Σύμφωνα με αυτό, καθιερώνεται επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και την απασχόληση ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ εργασίας ή ΠΕΡΑΝ του ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.





Η αμοιβή που απαιτεί ο νομοθέτης για να δουλεύουν ασταμάτητα οι στρατιωτικοί, χωρίς ωράριο νομοθετημένο, είναι η ακόλουθη: (Στην αριστερή στήλη είναι η αμοιβή για τους στρατιωτικούς και στην δεξιά για τα Σώματα Ασφαλείας)













Υπολογίζουν δηλαδή να δώσουν 100 με 150 ευρώ το μήνα στη μεγάλη πλειοψηφία των στρατιωτικών, τους υπαξιωματικούς για να δουλεύουν ασταμάτητα, χωρίς κατοχυρωμένο ωράριο εργασίας!

Είναι βέβαιο ότι το σημείο αυτό θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η αμοιβή για την εργασία πέραν του ωραρίου, είναι βασική απαίτηση των στρατιωτικών. Το άρθρο αυτό ουσιαστικά καταργεί το ωράριο, ορίζοντας ότι οι στρατιωτικοί (και τα Σώματα Ασφαλείας) εργάζονται ΧΩΡΙΣ ωράριο!

http://www.armynow.net/eidika-misthologia-nomothetoun-ergasia-xwris-wrario/