18 Μαΐου 2017

Άρθρο Άδωνι: Οι «Ναι σε Όλα» της Πρώτης Φοράς Αριστεράς

Του Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Οι προηγούμενες μέρες στην Βουλή, για όσους όπως εγώ έχουμε ζήσει τις αντίστοιχες ψηφοφορίες των Τριών προηγουμένων Μνημονίων, ήταν αποκαλυπτικές. Η Πρώτη Φορά Αριστερά απέδειξε ότι ο αμοραλισμός και η εξουσιομανία, μπορούν να δίνουν εκπληκτική δύναμη στους ανθρώπους να αντέχουν σε κάθε είδους εξευτελισμό. Δεν είναι ότι σήμερα και οι 153, μηδενός εξαιρουμένου θα ψηφίσουν τα 4ο Μνημόνιο (2ο για τους Τσίπρα/Καμμένο), αλλά ότι το κάνουν χωρίς καμία απολύτως αναστολή, χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, χωρίς καμία ένδειξη έστω συνείδησης του μεγέθους του εξευτελισμού τους.


Είπα χθες στον Τσακαλώτο για όσα έλεγε στην πλατεία των Αγανακτισμένων, και δεν είχε την διάθεση να ψελλίσει έστω μία δικαιολογία... απλώς προσπάθησε να κρυφτεί μέσα στην βολική γι'αυτόν Υπουργική του καρέκλα. Οι βουλευτές που σε όλα τα προηγούμενα Μνημόνια είτε ψήφιζαν στα πρώην Κόμματά τους το Μνημόνιο με θυμό και οργή (πχ Τζάκρη) ή άλλαζαν κόμμα για να μην ψηφίσουν καν (πχ Μιχελογιαννάκης) απλώς εξαφανίσθηκαν και θα έρθουν αύριο το βράδυ για να ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα, τα σκληρότερα μέτρα από όλα τα προηγούμενα Μνημόνια. Είναι σχεδόν μαγική η δύναμη που ασκεί πάνω τους ο Σύριζα, έχουν απολέσει κάθε έννοια αξιοπρέπειας.

Οι Πολάκης/Καμμένος, ηγετικές μορφές του Αντιμνημονίου στις πιο ακραίες του μορφές, το βράδυ που κατετέθη το 4ο Μνημόνιο που κόβει Συντάξεις, μειώνει το Αφορολόγητο, εξαφανίζει το ΕΚΑΣ, σχεδόν  εξαφανίζει το επίδομα Θέρμανσης, ακυρώνει ΟΛΕΣ τις υποσχέσεις τους προς τα Στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ κλπ όχι μόνον δεν αισθάνθηκαν κάποιου είδους τύψεις αλλά ήταν τόσο ξεδιάντροπα χαρούμενοι, που συνεόρτασαν τα γενέθλιά τους μετά της συνοδείας του Σταμάτη Γονίδη και προφανώς καταναλώνοντας αλκοόλ και χορεύοντας εις υγείαν των κορόιδων που τους πίστευαν τόσα χρόνια και τώρα τους γδέρνουν μετά μουσικής... Ο Καμμένος ειδικά πρέπει να ήταν πολύ χαρούμενος αφού εκείνη την ίδια μέρα οι Rothschild που θα πολεμούσε μέχρι θανάτου, μόλις είχαν εισπράξει τα πρώτα 3.200.000€ από το Ελληνικό Δημόσιο... μα ένα πράγμα να τήρησαν έτσι για το ξεκάρφωμα ούτε ένα.

Και ο Τσίπρας; ο Τσίπρας μέσα στην καλή χαρά να κάνει και αστειάκια για την γραβάτα που θα φορέσει, τρισευτυχισμένος που ψηφίζει το 4ο Μνημόνιο για να μείνει στην εξουσία λίγο ακόμη. Οφείλω να πω ότι έχουν βάλει τα γυαλιά σε όλα τα παλαιά κόμματα και τους παλαιούς πολιτικούς, κάθε προηγούμενη ΚΟ σε μία τέτοια ψηφοφορία, εάν δεν είχε διαλυθεί, τουλάχιστον θα είχε φθαρεί σοβαρά, ενώ αυτοί είναι έτοιμοι εάν ο Σόιμπλε τον Σεπτέμβριο τους ζητήσει άλλα τόσα μέτρα, να τα ψηφίσουν με την ίδια χαρά και την ίδια ευκολία απλώς πουλώντας τρέλα.

Τους είπα ανθρωπάκια στην Βουλή και ορισμένοι εκ των βουλευτών τους διαμαρτυρήθηκαν, ήμουν υπερβολικά επιεικής μαζί τους το ομολογώ, ακόμη και τα γλοιωδέστερα ανθρωπάκια σε μία τέτοια μαύρη μέρα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, θα είχαν μία κάποια συναίσθηση και τουλάχιστον δεν θα διοργάνωναν πάρτυ, ούτε θα γέλαγαν όλη την ημέρα με την καταστροφή της υπόλοιπης Κοινωνίας. Αυτοί είναι κάτι άλλο πολύ διαφορετικό και πολύ χειρότερο, δεν έχουν καμία απολύτως συναίσθηση, ούτε του τι κάνουν, ούτε του μεγέθους του μίσους που σωρεύουν εναντίον τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Προσωπικά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έχουν πολύ κακό τέλος, ειδικά ο Τσίπρας, αλλά δυστυχώς για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα είναι αργά.

Τέλος να ξεκαθαρίσω από τώρα κάτι για να είναι σαφές σε όλους, η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το 4ο Μνημόνιο και όσο και αν αναγνωρίζει την Συνέχεια του Κράτους, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει αγώνα για να μην καταστραφούν από την εφαρμογή αυτών των φριχτών μέτρων όλοι αυτοί που από σήμερα το βράδυ θα βλέπουν το μέλλον τους μαύρο. Αυτά τα μέτρα ούτε τα πιστεύουμε ούτε σκοπεύουμε να τα εφαρμόσουμε και γι'αυτό ζητούμε Εκλογές τώρα περισσότερο από ποτέ για να προλάβουμε ώστε να μήν επιτρέψουμε να εφαρμοστούν.

http://www.liberal.gr/arthro/138423/apopsi/arthra/oi-isonnai-se-olasin-tis-protis-foras-aristeras.html