18 Μαΐου 2017

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο πρώην στρατιωτικός πέφτει πάνω στο πλήθος στην Τάιμς Σκουέαρ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο 26χρονος βεταράνος του αμερικανικού στρατού πέφτει με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στην Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, δόθηκε στην δημοσιότητα μερικές ώρες αφού με την ανεξέλεγκτη πορεία του είχε σκοτώσει μια νεαρή κοπέλα και είχε τραυματίσει ακόμα 22 ανθρώπους.

Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο να «πετά» πάνω από τους ανυποψίαστους τουρίστες σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Μάλιστα, το τραγικό δυστύχημα συνέβη μέρα-μεσημέρι, την ώρα που στο σημείο υπήρχαν εκατοντάδες τουρίστες. Κάποιοι από αυτούς άλλωστε φαίνονται στο βίντεο να αντιλαμβάνονται το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» και να τρέχουν να σωθούν, κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τους παρασύρει. Μια γυναικεία φωνή ακούγεται να φωνάζει στα ιταλικά «aiuto», «βοήθεια».



Ο δράστης, που συνελήφθη και αναγνωρίστηκε ως Ρίτσαρντ Ρόχας, 26 ετών, βετεράνος του στρατού με ποινικό παρελθόν και ιστορικό οδήγησης υπό μέθη, είχε κάνει χρήση μαριχουάνας και πιθανόν αλκοόλ πριν το τροχαίο. Πληροφορίες αναφέρουν πως οδηγούσε πάνω στο πεζοδρόμιο επί τρία οικοδομικά τετράγωνα.