15 Μαΐου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Καουμπόης Εσθονός αστυνομικός σταματά μεθυσμένο οδηγό

Η Αστυνομία στην Εσθονία χρησιμοποίησε ειδική ταινία με καρφιά για να σταματήσει μεθυσμένο οδηγό με πολύ εντυπωσιακό και αριστοτεχνικό τρόπο.

Έχουμε δει σε άλλα video την εσθονική Αστυνομία να είναι ιδιαίτερα επίμονη, φτάνοντας σε ακραίο, επικίνδυνο επίπεδο, ειδικά όταν πρόκειται για καταδίωξη.


Τους έχουμε δει μάλιστα μέσα στην πόλη να περνούν ομοίως με τον καταδιωκόμενο το ένα κόκκινο φανάρι ύστερα από το άλλο, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, το περίεργο δεν ήταν μια απηνής καταδίωξη ούτε καν η χρήση της ειδικής ταινίας με τα καρφιά για να σταματήσουν σε δρόμο της περιφέρειας ένα μεθυσμένο οδηγό.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αστυνομία κόβει την κυκλοφορία εκατέρωθεν του σημείου το μπλόκου για ικανή απόσταση και απλώνει την ταινία σε όλο το πλάτος του δρόμου, περιμένοντας να περάσει ο καταδιωκόμενος από πάνω. Εδώ όμως δεν συνέβη τίποτα από τα παραπάνω. Η κυκλοφορία κόπηκε στο αντίθετο ρεύμα και ένα Εσθονός αστυνομικός από το πλήρωμα του περιπολικού που φαίνεται στο video, περιμένει απλώς να περάσει ο μεθυσμένος οδηγός.

Και ενώ ο τελευταίος, φτάνοντας στο σημείο, προσπερνά ένα άλλο αυτοκίνητο, ο αστυνομικός πετά αριστοτεχνικά την ταινία εμπρός από το αυτοκίνητό του, τραβώντας την στη συνέχεια γρήγορα πριν περάσει από πάνω της το αυτοκίνητο που μόλις είχε προσπεραστεί.

Ήταν πράγματι πολύ καουμπόικη η φάση. Για την ιστορία, το αυτοκίνητο συνέχισε για κάνα δύο χιλιόμετρα ακόμη και η σύλληψη έγινε με βία, καθώς ο μεθυσμένος οδηγός ήταν πολύ επιθετικός. Φανταζόμαστε, ούτε ψύλλος στον κόρφο του.


Γιάννης Κουτσουφλάκης
http://www.drive.gr/news/kosmos/kaoympois-esthonos-astynomikos-stamata-methysmeno-odigo