15 Μαΐου 2017

Γαλλία: Εκαιγε, έδερνε τη σύζυγό του, την ανάγκαζε να τρώει τα περιττώματά του

Ενας άνδρας 33 ετών δικάζεται από σήμερα στο δικαστήριο της περιφέρειας Ερό της Γαλλίας, για σοβαρά αδικήματα εναντίον της συζύγου του.


Επί οκτώ χρόνια, έκανε την σύζυγό του να ζει σε κόλαση. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 16 χρόνια και έκαναν πολλά παιδιά μαζί. Σήμερα ζούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στην πόλη Πεζενά.
Τα χτυπήματα και οι ταπεινώσεις ξεκίνησαν όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να υποπτεύεται την μητέρα των παιδιών του ότι εκδιδόταν προκειμένου να πληρώσει την κοκαϊνη που είχε ανάγκη. Το μαρτύριό της κράτησε οκτώ χρόνια, από το 2006 ως το 2014.
Οταν εκλήθη η αστυνομία να παρέμβει, μετά από κλήση συγγενών του ζευγαριού, η σύζυγό του βρέθηκε γονατισμένη, γεμάτη μελανιές από χτυπήματα και καψίματα, ενώ το δέρμα της ήταν κομμένο. Είχε χάσει την ακοή από το ένα της αυτί. Στους αστυνομικούς εξήγησε ότι ο σύζυγός της την ανάγκαζε καθημερινά να πίνει τα ούρα του και να τρώει τα περιττώματά του.
Ο κατηγορούμενος αρνείται ως σήμερα όλες τις κατηγορίες. Η σύζυγός του δεν κατέθεσε ποτέ μήνυση εναντίον του, ούτε μίλησε ποτέ σε κάποιον για το βασανιστήριό της. Ενας ειδικός ανακριτής κάνει λόγο για «σύνδρομο της Στοκχόλμης», έναν μηχανισμό κατά τον οποίο τα θύματα μετά από κάποια χρόνια καταλήγουν να νιώθουν θετικά συναισθήματα για τους βασανιστές τους.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, 18 Μαίου.