17 Μαΐου 2017

Πούτιν: Είμαι πρόθυμος να δώσω στη δημοσιότητα τις ηχογραφημένες συνομιλίες Τραμπ-Λαβρόφ

O ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τις ηχητικές συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ, με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, επιμένοντας ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μοιράστηκε με τη Μόσχα διαβαθμισμένες πληροφορίες.


Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα μοιραζόταν το ηχητικό από τις συνομιλίες της συνάντησης που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, Τόνισε ωστόσο, ότι είναι διατεθειμένος να δώσει στην δημοσιότητα την απομαγνητοφώνηση.

Πάντως, δεν διευκρινίστηκε γιατί η συνάντηση ηχογραφήθηκε από τους Ρώσους αξιωματούχους και δεν αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση δεν γνώριζε ότι οι συνομιλίες είχαν ηχογραφηθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, ο Πούτιν είπε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν του μετέφερε "μη υπαρκτά" μυστικά. Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι  η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει σε Αμερικανούς βουλευτές το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνάντησης Τραμπ - Λαβρόφ, εάν αυτό τους καθησυχάσει.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ