15 Μαΐου 2017

«Μπλε Φάλαινα»: Το πρώτο θύμα στην Ελλάδα, του θανατηφόρου διαδικτυακού «παιχνιδιού» [εικόνα]

Κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πριν δέκα ημέρες.

Θύμα της «Μπλε Φάλαινας» μία 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, με τραύματα που φέρεται να είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της, ωστόσο η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 15χρονη φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και στη συνέχεια να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών! Η κοπέλα αυτοτραυματίστηκε, αλλά πήρε δυο χάπια επειδή φοβήθηκε και στη συνέχεια είπε τα πάντα στους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Κατερίνης και υπέβαλαν σχετική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ..

Πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο τραυματισμός της 15χρονης έχει σχέση με το συγκεκριμένο... παιχνίδι, γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών της για να διαπιστωθεί με ποιον συνομιλούσε στο κοινωνικό δίκτυο.


Φωτογραφία: Proto Thema