16 Μαΐου 2017

Η ατάκα της ημέρας από το βουλευτή Συρμαλένιο: Μπαίνουμε σε τροχιά... ανάπτυξης

Από ρεσιτάλ σε ρεσιτάλ το πάνε στην κυβέρνηση, καθώς μετά την οσκαρική ερμηνεία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, τη σκυτάλη έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος φαίνεται πως ανέλαβε να χαλαρώσει λίγο την ατμόσφαιρα, στην αίθουσα της Βουλής, που ετοιμάζεται να εγκρίνει το δεύτερο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.


Σε μία έξαρση αισιοδοξίας, ή ίσως άγνοιας κινδύνου, όπως έχουν δηλώσει κατά καιρούς τα στελέχη της κυβέρνησης, ο βουλευτής Κυκλάδων, διατράνωσε με στεντόρεια φωνή: «Η κρίση τελείωσε, μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης», είπε, ξεχνώντας φυσικά, πόσες φορές στο παρελθόν, τα μέλη της κυβέρνησης έχουν επιστρατεύσει παρόμοιες θριαμβολογίες, για να περάσουν επώδυνα μέτρα.

Και βέβαια, πιστός στο «μότο» πως φταίνε οι προηγούμενοι, επικαλέστηκε και αυτός την... υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης σε κάθε τομέα της κοινωνίας: «Χτίζουμε το κοινωνικό κράτος μέσα από τα ερείπια που αφήσατε», είπε, προφανώς διαγράφοντας από τη μνήμη του, ή προσπαθώντας να κάνει τους πολίτες να ξεχάσουν τα ήδη επιβληθέντα μέτρα.

Δείτε την τοποθέτησή του: