15 Μαΐου 2017

ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ! Οι δανειστές έλεγξαν και τη μετάφραση του πολυνομοσχεδιου

Κατατέθηκε λίγο μετά τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» με όλα τα μέτρα που οδηγούν στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Με μια πρώτη ματιά το άθροισμα των μέτρων που θα κληθεί να εγκρίνει η εθνική αντιπροσωπεία -αναμένεται η ψηφοφορία να γίνει την Πέμπτη- ξεπερνάει τα 4 δισ. ευρώ αγγίζει τα 5 δις.


Προέρχονται κυρίως από την μείωση των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020 (πιθανόν από το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) καθώς και από τις περικοπές επιδομάτων και φοροαπαλλαγών του 2018.

Η μείωση των συντάξεων αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και θα αποφέρει συνολικά εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από το 2019.

Την ίδια στιγμή το πολυνομοσχέδιο προβλέπει νέα αύξηση των εισφορών που θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και φέρνει αλλαγές στα εργασιακά, στα ενεργειακά και στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο αριθμεί 941 σελίδες ενώ η καθυστέρηση της κατάθεσης του στην Βουλή οφείλεται σε μικροεμπλοκές με τους Θεσμούς.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως οι δανειστές απαίτησαν πριν την επίσημη κατάθεση των μέτρων στην Βουλή να ελέγξουν τα τελικά κείμενα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν υπάρξει αλλαγές κατά την μετάφραση τους από τα αγγλικά στα ελληνικά.

Τελικά, διαπίστωσαν αλλοιώσεις και απαίτησαν διορθώσεις με αποτέλεσμα η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να ξαναγραφεί.

Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός της Βουλής παραμένει ίδιος που σημαίνει πως στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα συνεδριάσουν τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.

Η δεύτερη συνεδρίαση των επιτροπών θα γίνει την Τρίτη ενώ Τετάρτη και Πέμπτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια. Η ψήφιση του τέταρτου μνημονίου αναμένεται αργά το βράδυ της Πέμπτης.

http://www.moneypress.gr/?p=54576