15 Μαΐου 2017

Πανηγυρίζει ο Τσακαλώτος: Δεν φέραμε τα μνημονιακά μέτρα με κατεπείγουσα διαδικασία... αλλά με επείγουσα

Χαρακτήρισε το προωθούμενο πακέτο μέτρων ως μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για το χρέος που θα συνοδεύει την ψήφιση των μέτρων


Δύο επώδυνες παραδοχές περιέλαβε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς χαρακτήρισε το προωθούμενο πακέτο μέτρων ως μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για το χρέος που θα συνοδεύει την ψήφιση των μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανοίγοντας την συνεδρίαση και προκειμένου να υπερασπιστεί τον επείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου είπε «Όπως καταλαβαίνετε το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την συζήτηση που έχει αρχίσει - παρά τις αμφιβολίες - για το χρέος και ευελπιστούμε την Δευτέρα να έχουμε συνολικό πακέτο που θα περιλαμβάνει τα μέτρα που ψηφίζουμε τώρα και το χρέος. Καταλαβαίνετε λοιπόν για τους λόγους που επιβάλουν τον επείγοντα χαρακτήρα» και συνέχισε λέγοντας «Σας θυμίζω ότι προηγούμενες κυβερνήσεις έφερναν όλα τα μνημονιακά μέτρα με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο γρήγοροι γίνεται, να αντιμετωπίσουμε τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν  από τους θεσμούς και γι αυτό και το κατεβάζουμε με αυτή την επείγουσα διαδικασία και όχι την κατεπείγουσα».

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ