ΒΙΝΤΕΟ-Υπό το βλέμμα του Ερντογάν το άγριο ξύλο στους Κούρδους στην Ουάσινγκτον

Ο ίδιος ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται και φέρεται, σύμφωνα με το mignatiou.comνα έδωσε την εντολή για να ξυλοκοπηθούν άγρια οι Κούρδοι ακτιβιστές, που διαδήλωναν εναντίον του, την Τρίτη το απόγευμα, έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη.

Η κατοικία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ελληνική Πρεσβεία, στη Λεωφόρο Μασαχουσέτης, στην Ουάσιγκτον. Η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» έδωσε στη δημοσιότητα ένα καινούργιο βίντεο, που φαίνεται να αποδεικνύει ότι ο κ. Ερντογάν όχι μόνο γνώριζε για τις βιαιότητες των μπράβων της φρουράς του, αλλά έδωσε και την εντολή. Μάλιστα, όπως θα δείτε στο βίντεο, βγήκε από τη λιμουζίνα του και …απόλαυσε το ξύλο που έδιναν τα τσιράκια του στους διαδηλωτές, οι οποίοι ήταν όλοι κουρδικής καταγωγής.

Το νέο βίντεο είναι αποκαλυπτικό και κατά τη γνώμη πολλών συναδέλφων δημοσιογράφων ρίχνει άπλετο φως στη βία που άσκησαν οι άνδρες ασφαλείας του Προέδρου Ερντογάν στους Κούρδους διαδηλωτές. Το βίντεο τραβήχθηκε από την οδό Q και δείχνει όλη την απαίσια σκηνή, από μια νέα οπτική γωνία. Ο φρουρός του Τούρκου Προέδρου φαίνεται να συνομιλεί με τον κ. Ερντογάν και να δείχνει το σημείο όπου βρίσκονταν οι διαδηλωτές, ακριβώς απέναντι στο μικρό πάρκο, έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Το αποκαλυπτικό βίντεο της «Φωνής της Αμερικής», δείχνει τις στιγμές λίγα λεπτά πριν ξεκινήσουν τα βίαια επεισόδια εναντίον των Κούρδων. Ένας φρουρός του, που σύμφωνα με Τούρκους συναδέλφους είναι ο αρχηγός των αστυνομικών του συνομιλεί με τον Ερντογάν, που έχει φτάσει έξω από την πρεσβευτική κατοικία και περιμένει μέσα στην λιμουζίνα του. Η πόρτα του αυτοκινήτου είναι ανοικτή. Λίγο μετά, ο επικεφαλής της φρουρός αγγίζει στην πλάτη ένα άλλο αστυνομικό και μέσα σε δευτερόλεπτα ξεκινά η βία εναντίον των Κούρδων. Στη συνέχεια, ο Ερντογάν εξέρχεται της προεδρικής λιμουζίνας, κοντοστέκεται, αγναντεύει σαν …Νέρωνας το ξυλοκόπημα των διαδηλωτών από τους φρουρούς του και εισέρχεται στην οικία του πρέσβη της Τουρκίας.Το ξυλοκόπημα των Κούρδων διαδηλωτών έχει προκαλέσει και ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μακέιν να ζητά την απέλαση του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

Στο αίτημα του Αμερικανού πολιτικού «απάντησε» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που ζήτησε να απομακρυνθεί από το διεθνή συνασπισμό για τη Συρία ο Αμερικανός απεσταλμένος, τον οποίο χαρακτήρισε φιλο- Κούρδο.

Το άγριο ξύλο των ανδρών ασφαλείας του Ερντογάν στους Κούρδους διαδηλωτές
ΒΙΝΤΕΟ-Υπό το βλέμμα του Ερντογάν το άγριο ξύλο στους Κούρδους στην Ουάσινγκτον ΒΙΝΤΕΟ-Υπό το βλέμμα του Ερντογάν το άγριο ξύλο στους Κούρδους στην Ουάσινγκτον Reviewed by Dexi Extrem on 12:29 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: