13 Μαΐου 2017

Κουμουτσάκος: Ο Ερντογάν αναφέρεται στη Συνθήκη της Λωζάνης, όπως ο ίδιος την ερμηνεύει

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε τις νέες δηλώσεις Ερντογάν ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο Ερντογάν,προφανώς, αναφέρεται σε εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως ο ίδιος την ερμηνεύει. Δε μεταβάλλει καθόλου την τουρκική πολιτική», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.



Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον πρόεδρο της Τουρκίας στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία για πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο πρωθυπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου.