15 Μαΐου 2017

Μύκονος: Μπλόκο της πολεοδομίας σε εφοριακό -Επιχείρησε να τετραπλασιάσει το κτίσμα της [έγγραφα]

Εφοριακός της Μυκόνου, με άδεια από την πολεοδομία του νησιού, για εσωτερικές εργασίες στο ακίνητο της, επιχείρησε να σηκώσει ολόκληρη... οικοδομή και να τετραπλασιάσει το μέγεθος του κτίσματος, σύμφωνα με καταγγελίες.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Μεσσαρά, στην οποία απαγορεύεται από το 2005 και μετά, οποιαδήποτε νέα κατασκευή. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν έβγαλε μία άδεια για εσωτερικές εργασίες και ξεκίνησε τις κατασκευές. Η αστυνομία ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης πραγματοποίησε έλεγχο και απέστειλε τα ευρήματα στην πολεοδομία του νησιού, η οποία διέταξε διακοπή των εργασιών.

Στο νησί των ανέμων οι πολεοδομικές παραβάσεις είναι συχνό φαινόμενο και το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι στο νησί υπάρχει μόνο ένας πολεοδόμος που καλείται να χειριστεί ένα τεράστιο όγκο δουλειάς, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων να εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός και να χτίζουν πολυτελείς βίλες με σωρεία παραβάσεων. Όπως λένε κτηματομεσίτες και μηχανικοί του νησιού ό μόνος τρόπος να εντοπιστεί πολεοδομική παράβαση είναι μόνο κατόπιν καταγγελίας.

Τα αποκλειστικά έγγραφα του iefimerida.gr