Καρβούνης: Πως οι Ευρωπαίοι ετοίμαζαν το Grexit από Ευρώζωνη-ΕΕ (Video)

«Το μήνυμα που εξέπεμπαν οι εταίροι μας ήταν δραματικό και κατηγορηματικό», δήλωσε στο action 24 και τον Γιώργο Κουβαρά ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.


«Προωθούσαν διπλή Σύνοδος Κορυφής με στόχο την διπλή έξοδο της Ελλάδας. Και από το ευρώ και από την ΕΕ, διότι δε μπορεί να φύγεις από το ευρώ αν δε φύγεις από την ΕΕ- όπως μου έλεγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καρβούνης.

«Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι, αργότερα ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως γνωρίζετε, και τελικά υπήρξε συναίνεση να προχωρήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Σχέση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση
Ο κ. Καρβούνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σχέσεις της της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση, όπως είπε «στην αρχή του 2015 οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση ήταν πολύ δύσκολες, διότι ήταν καινούργιοι, δε μας ήξεραν. Προσπάθησα με όλη μου τη ψυχή να βοηθήσω. Να τους πω πράγματα, να τους πω ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των Βρυξελλών. Οι άριστες σχέσεις -που έχω τώρα- χτίστηκαν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη και αν υπήρχαν συνομιλίες με τον Πρώην Υπουργό, ο Πάνος Καρβούνης είπε «υπήρχαν επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο δεν ήταν καλός και σωστός συνομιλητής». «Υπήρχε συνεννόηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Γιάννη Δραγασάκη», πρόσθεσε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση που κράτησε ο Πρωθυπουργός εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο κ. Καρβούνης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας «δε θα γίνω σχολιαστής».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή


http://www.lykavitos.gr/archives/461432