18 Μαΐου 2017

Συντάξεις χηρείας: H επερώτηση Δαβάκη λόγω μη απάντησης 2 Υπουργείων - BINTEO

Στις 4 Απριλίου 2017, ένα και πλέον μήνα πριν, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, στοιχεία κόστους σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, με τη διαδικασία της ΑΚΕ = Αιτήσεις Κατάθεσης Εγγράφων. Μπορείτε να δείτε την ερώτηση ΕΔΩ. Οι Βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ζητούν εγγράφως από τους Υπουργούς την κατάθεση εγγράφων σχετικών με κάποια δημόσια υπόθεση. Ο Υπουργός οφείλει να καταθέσει εντός μηνός τα ζητούμενα έγγραφα.


Σημειώνεται ότι μέχρι και σήμερα 18/5/2017, απάντηση δεν υπάρχει γράφει ο Απόστολης Παπαπαρίσης .  Για αυτό το λόγο έγινε επερώτηση ξανά χθες 17/5/2017 την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

O κ Δαβάκης είχε κάνε ερώτηση στη βουλή σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις που απορρέουν από τον νόμο Κατρούγκαλου και το Φεβρουάριο. Είχε τονίσει ότι η οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των συντάξεων χηρείας. Ο κ. Πετρόπουλος Αναπληρωτής Υφυπουργός Εργασίας είχε τονίσει μετά από τη σχετική ερώτηση του κ.Δαβάκη ότι το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει την κυβέρνηση και ότι οι συντάξεις χηρείας θα συνεχίσουν να καταβάλλονται. Δείτε τι ακριβώς ειπώθηκε στο βίντεο.

Βίντεο: Η ερώτηση για τις συντάξεις χηρείας το Φεβρουαρίο