16 Μαΐου 2017

ΤτΕ: Ανακαλεί οριστικά την άδεια λειτουργία της ασφαλιστικής International Life

Στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης με την επωνυμία International Life Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, προχώρησε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.


Η επιχείρηση δεν διέθετε επαρκή ίδια κεφάλαια για την κάλυψη των Κεφαλαιακών Απαιτήσεων Φερεγγυότητάς της, οι οποίες, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αναγκαίες για τη συνέχιση της λειτουργίας της, και δεν κατέστη εφικτή η απαιτούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Οι προσπάθειες για την προστασία των ασφαλισμένων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, καρποφόρησαν επιτυγχάνοντας συμφωνία για τη μεταβίβαση σημαντικού μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου στην ασφαλιστική επιχείρηση «Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών "Η ΕΘΝΙΚΗ"».

Διασφαλίστηκαν έτσι τα συμφέροντα ευάλωτων ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν θα είχαν, λόγω ζητημάτων υγείας, τη δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης. Οι προσπάθειες, ωστόσο, για περαιτέρω εξυγίανση της επιχείρησης απέβησαν άκαρπες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση  έχει ενεργοποιήσει όλες τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες για τη διασφάλιση των συμφερόντων και των ασφαλισμένων των οποίων τα συμβόλαια δεν μεταβιβάστηκαν. Για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών διορίστηκε ασφαλιστικός εκκαθαριστής ο κ. Σωτήριος Βασιλόπουλος του Ηλία, Δικηγόρος.