15 Μαΐου 2017

Καλλονή και επιστήμονας -Χημικός που εργάζεται στην επιτροπή πυρηνικών η νέα Miss USA [εικόνες]

Είναι χημικός, δηλώνει ότι δεν της αρέσει ο όρος «φεμινίστρια» και φόρεσε το στέμμα των καλλιστείων Miss USA.

Η 25χρονη Κάρα ΜακΚούλα, εκπροσωπώντας την περιφέρεια της Κολούμπια ήταν η νικήτρια της μεγάλης βραδιάς, αλλά το βιογραφικό της ξεφεύγει από το στερεότυπο που έχουν ίσως πολλοί στο μυαλό τους για τις υποψήφιες των καλλιστείων.

Εχει πτυχίο χημικού και εργάζεται για τη ρυθμιστική επιτροπή πυρηνικών των ΗΠΑ. Οι απαντήσεις της στον διαγωνισμό προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις. Οταν ρωτήθηκε για τα δικαιώματα στην υγειονομική περίθαλψη, απάντησε ότι είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα και συμπλήρωσε: «Ως υπάλληλος της κυβέρνησης, έχω υγειονομική περίθαλψη και βλέπω από πρώτο χέρι ότι για να έχει κάποιος κάτι τέτοιο, πρέπει να έχεις δουλειά», κάτι που αρκετοί επέκριναν στο Twitter.





Επίσης, κάποιοι της επιτέθηκαν επειδή απάντησε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια και προτιμά τη λέξη «ισότητα», και πρόσθεσε: «Γυναίκες, είμαστε ίσοι με τους άνδρες, ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας».

Η 25χρονη γεννήθηκε στην Ιταλία, έχει ζήσει στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Χαβάη, ενώ μεγάλωσε στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με το Associated Press. Στόχος της, όπως είπε, είναι να ενθαρρύνει όσα περισσότερα παιδιά και γυναίκες μπορεί να ασχοληθούν με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά.

Οσο για τη δουλειά της στην επιτροπή πυρηνικών, δήλωσε ότι θα συζητήσει με τον προϊστάμενό της το ενδεχόμενο να πάρει ένα χρόνο άδεια, για τη «θητεία» της ως Miss USA.







ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr