16 Μαΐου 2017

Στον… ξενώνα του Τραμπ ο Ερντογάν – Καρέ καρέ η άφιξη στην Ουάσινγκτον [pics, vids]

Στο περίφημο Blair House, ο ξενώνας του προέδρου των ΗΠΑ, θα φιλοξενήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγνκτον για να συναντήσει σήμερα το απόγευμα (19:30 ώρα Ελλάδας) τον Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσέφερε στον Τούρκο ομόλογό του το ιστορικό κτίριο για να τον φιλοξενήσει, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζεται. Και δεν συνηθίζει ούτε ο Ερντογάν.

Το Blair House είναι η οικία που χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ για τη φιλοξενία "υψηλών" προσκεκλημένων, ηγετών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών. Χτίστηκε το 1824 και αρχικά ήταν ένα σύμπλεγμα τεσσάρων διαφορετικών κτιρίων (Lee House, Peter Parker House και 704 Jackson Place τα υπόλοιπα τρία) που από το 1950 έως το 1980 ανακαινίστηκαν εσωτερικά και έγιναν ένα, ο προεδρικός ξενώνας. Είναι μεγαλύτερο από το Λευκό Οίκο και κλειστό για το κοινό.

Εκεί πέρασε το βράδυ πριν από την ορκωμοσία του και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε εικόνες από το Blair House






Εκεί λοιπόν, θα φιλοξενηθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Ουάσινγκτον για την πρώτη του συνάντηση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Και ενώ αρχικά, σύμφωνα με το mignatiou.com, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κλείσει το ξενοδοχείο St Regis, που βρίσκεται 500 μέτρα από τον Λευκό Οίκο, δέχτηκε την πρόταση των Αμερικανών να φιλοξενηθεί στο ιστορικό Blair House.



Μια κίνηση αβρότητας από πλευράς Τραμπ, ίσως για να… κατευνάσει τα νεύρα του σουλτάνου μετά την "πισώπλατη μαχαιριά" να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας. Το θέμα είναι πως και ο Ερντογάν δέχτηκε να μείνει στον… προεδρικό ξενώνα. Γιατί προφανώς ήθελε να κάνει το κομμάτι του. Φαίνεται και από το γεγονός πως έφτασε με μεγάλη αυτοκινητοπομπή και ενώ είχε δοθεί… σύνθημα να γίνει συγκέντρωση υπέρ του. Έγινε, κι ας μην πήγαν πολλοί να αποθεώσουν τον πρόεδρο και να εκφράσουν τη λατρεία τους.

Δείτε εικόνες από την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν στους δρόμους της Ουάσινγκτον



Ο Ερντογάν να βρεθεί στον Λευκό Οίκο στις 19:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και θα συναντηθεί στο Οβάλ Γραφείο με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση θα έχει διάρκεια 25 λεπτών, αυτό τουλάχιστον αναφέρει το πρόγραμμα και στη συνέχεια οι δυο ηγέτες θα κάνουν από μια δήλωση. Θα ακολουθήσει γεύμα του Τραμπ προς τιμήν του Ερντογάν.
Η συνάντηση γίνεται στη σκιά της απόφασης Τραμπ να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας, με το πρόσχημα πως τους χρειάζεται στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και τις απειλές του Ερντογάν να το… ξανασκεφτεί. Που για την ώρα, δεν το έχει ξανασκεφτεί και μάλλον δεν θα το κάνει…

http://www.newsit.gr/kosmos/Ston-ksenona-toy-Tramp-o-Erntogan-Kare-kare-i-afiksi-stin-Oyasingkton-pics-vids/725789