16 Μαΐου 2017

Αμετανόητος πέθανε ένας από τους πιο διαβόητους serial killer της Βρετανίας

Ο Ίαν Μπρέιντι πήρε μαζί του στον τάφο το μυστικό της τοποθεσίας όπου έθαψε το τελευταίο του θύμα, ένα 12χρονο αγόρι

Ο Ίαν Μπρέιντι, ένας από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Βρετανίας, πέθανε εχθές το απόγευμα σε ηλικία 79 ετών.


Ο Μπρέιντι, που μαζί με την συνεργό του Μίρα Χίντλεϊ δολοφόνησε πέντε παιδιά τη δεκαετία του '60, υπέφερε το τελευταίο διάστημα από μια ασθένεια των πνευμόνων. Άφησε την τελευταία του πνοή στο ψυχιατρικό ίδρυμα Ashworth High Security Hospital στο Μέρσισαϊντ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο Μπρέιντι πέθανε αμετανόητος, αρνούμενος να αποκαλύψει έστω και την ύστατη ώρα πού είχε θάψει το τελευταίο θύμα του, τον μικρούλη Κιθ Μπένετ.

Η αστυνομία της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει και να βάλει στο αρχείο την υπόθεση του θανάτου του 12χρονου αγοριού, παρά τον θάνατο του δολοφόνου του.

Ο Μπρέιντι και η Χίντλεϊ - η οποία πέθανε στη φυλακή το 2002 - βασάνισαν και σκότωσαν πέντε μικρά παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 10 έως 17 ετών. Έθαβαν τα πτώματα των θυμάτων τους στο έλος Σάντλγουορθ Μουρ στα Πένινα Όρη, κάτι που τους χάρισε το προσωνύμιο «δολοφόνοι των βάλτων».

Τα τελευταία χρόνια, και ενώ η κατάσταση της υγείας του Μπρέιντι χειροτέρευε, οι βρετανικές αρχές πίεζαν τον διαβόητο serial killer να αποκαλύψει το σημείο όπου έθαψε τη σορό του τελευταίο θύματός του, του 12χρονου Κιθ Μπένετ, ώστε η ηλικιωμένη μητέρα του να έχει την ευκαιρία έστω και μετά από τόσο καιρό να θάψει τον γιο της.

Ο Μπρέιντι ωστόσο αρνιόταν κατηγορηματικά να το κάνει, γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάτι να κερδίσει από αυτό. Σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που τον γνώριζαν, απολάμβανε ιδιαίτερα να περιπαίζει τις Αρχές και δεν έδειξε ποτέ να μετανοεί για κάποιο από τα ειδεχθή εγκλήματά του. Από το 1966, όταν καταδικάστηκε σε ισόβια, είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να αυτοκτονήσει και είχε απευθύνει έκκληση στα σωφρονιστικά ιδρύματα όπου κρατούνταν να του επιτρέψουν να πεθάνει, απέχοντας από κάθε μορφή τροφής. Για τον λόγο αυτό, πέρασε τα περισσότερα χρόνια του εγκλεισμού του σε ψυχιατρικές κλινικές.

Ο Μπρέιντι, που γεννήθηκε το 1938, μεγάλωσε με θετούς γονείς, αφού τον εγκατέλειψε η μητέρα του σε τρυφερή ηλικία. Από μικρός παρουσίασε παραβατική συμπεριφορά, ωστόσο η εγκληματική του δραστηριότητα αυξήθηκε κατακόρυφα στην ηλικία των 18 ετών, όταν άρχισε να αναπτύσει ένα νοσηρό ενδιαφέρον για τον ναζισμό, τον σαδισμό και τις σεξουαλικές διαστροφές.

Εκείνη την περιόδο γνώρισε την Μίρα Χίντλεϊ, η οποία σαγηνεύτηκε από την διεστραμμένη του κοσμοθεωρία και τον βοήθησε να οδηγήσει στον θάνατο συνολικά πέντε ανήλικους, παρασύροντάς τους σε ερημικές περιοχές.