15 Μαΐου 2017

Το Zero point της κυβέρνησης

Του Γιάννη  Σιδέρη

Στο «zero - point» της διαδρομής της εισέρχεται η κυβέρνηση καθώς ψηφίζει την Πέμπτη μέτρα 4,9 δισ. ευρώ, δικής της ιδιοκτησίας, τα οποία, κατά πολιτικώς ανοίκεια μεθόδευση, θα τα πασάρει στους επόμενους, έχοντας υποσκάψει εκ των προτέρων το έδαφος για την ομαλή πορεία της χώρας και της φτωχοποιημένης Κοινωνίας.


Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας από την Κίνα ενεδύθη προσωπείον φιλελεύθερου οραματιστή, έγινε υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης (της νεοφιλελεύθερης  εξυπακούεται, δεν έχουμε άλλη), την οποία κάποτε κατήγγειλε με επαναστατική δριμύτητα. Ου μόνον της παγκοσμιοποίησης, αλλά και σκληρός εχθρός του προστατευτισμού, αφού η πρωτοβουλία «one belt one road» αναδεικνύει ένα όραμα διασύνδεσης, συνεργασίας, και διαλόγου από την Ευρώπη ως την Ασία, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, καθώς είπε.

Οπότε ο - κάποτε – ποθούμενος «διάλογος των λαών», σήμερα για την ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά, είναι τα μεγάλα projects και η ανάγκη της Κίνας να διοχετεύσει στις αγορές της Δύσης την πλημμυρίδα, φτηνού κόστους, προϊόντων της, κάτι που θα σημάνει την περαιτέρω οικονομική απίσχνανση των οικονομιών της Δύσης. Ο ίδιος μάλιστα παρουσιάστηκε ως υποστηρικτής της κινεζικής διείσδυσης στην ΕΕ!

Όχι δεν εναντιώνεται το κείμενο στην συνεργασία με την Κίνα, από την οποία, στην παρούσα πτωχευμένη συγκυρία, θα υπάρχουν οφέλη για τη χώρα μας. Στην ατελείωτη ιδεολογική μεταμόρφωση μιας ανερμάτιστης πολιτικής και θεωρητικής συγκρότησης του πολιτικού υποκειμένου ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται. Πολύ περισσότερο που στην ίδια ομιλία «έδωσε ρέστα», όντας μελιστάλαχτος για το εφοπλιστικό κεφάλαιο (σιωπή πλέον για την περίφημη φοροδιαφυγή του που κάποτε κατήγγειλε). Η χώρα μας, κατά τον πρωθυπουργό, πέραν της μοναδικής γεωπολιτικής της ταυτότητας (που… κανείς ως τώρα δεν γνώριζε), ως ηγέτιδα ναυτική δύναμη αναζητά νέους εμπορικούς δρόμους, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εφοπλιστών κατασκευάζει τα πλοία του στην Κίνα (επειδή πρώην κυβερνώντες συνάμα με την Αριστερά, έπραξαν  ό, τι μπορούσαν  για να τους διώξουν).

Είναι αναπόδραστος φυσικός νόμος: Παρά την - ακούσια, λόγω ιδεοληψίας - δολιοφθορά που επέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Οικονομία, κάποτε ο κατήφορος σταματάει, επέρχεται ένα σημείο ισορροπίας και αρχίζει να ξεμυτίζει δειλά μια κάποια ανάκαμψη. Αυτό αναμένεται να συμβεί και τώρα, οπότε θα συνοδευτεί από θηριώδη προπαγάνδα που θα συσκοτίσει ευθύνες και επιτεύγματα.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθεί, δεν πρέπει να κριθεί, από τους οικονομικούς δείκτες που θα δείχνουν κάποια ανάκαμψη, αλλά από το σημείο εκκίνησης αυτής. Πόσο ανέκοψε την προηγούμενη προσπάθεια, πόσο υποβίβασε το σημείο εκκίνησης, πόσο πιο δυσλειτουργική έκανε την πορεία, πόσο περισσότερο δραματική κατέστησε την οικονομική θέση ευρέων στρωμάτων της κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός, θεωρώντας αδύναμο «το παλιό πολιτικό σύστημα» και ανίκανο να του αντιταχθεί, νιώθει κυρίαρχος και σχεδιάζει την επόμενη μέρα, αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Οι υποταγμένες Κ.Ο. των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τα μέτρα - ακόμη και ατύχημα να υπάρξει αυτό θα περιοριστεί σε έναν βουλευτή. Θα κατακεραυνώσει την αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της ότι προτάσσει το στείρο κομματικό ωφελιμισμό έναντι της επούλωσης τω τραυμάτων της κοινωνίας, που τόσο αγωνιά ο ίδιος να θεραπεύσει, και βέβαια θα καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ ότι λιποτάχτησε από τις κοινωνικές του αφετηρίες και έγινε συνοδοιπόρος της Δεξιάς.

Έγκειται στην ικανότητα της αντιπολίτευσης να αποδείξει ότι γενεσιουργός παράγων των μέτρων που ψηφίζονται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο, και να το γνωστοποιήσει στην κοινωνία. Ας μην επαναπαύεται ότι ο κόσμος το κατανοεί. Ο πολύς κόσμος έχει τη γνώμη που εξέφρασε ο ασθενής συνταξιούχος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο. Να μεν του παραπονέθηκε ότι έχει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και Εφορία, αλλά παράλληλα όπως του είπε «μειώσεις δεν είδα από εσάς. Είδα από τη ΝΔ. Από σας είδα μόνο 5 ευρώ».

Αυτό κυριαρχεί στον κόσμο και η αντιπολίτευση δεν έχει κατορθώσει να το αλλάξει. Σε αυτό βασίζεται ο πρωθυπουργός.

http://www.liberal.gr/arthro/137689/politiki/2017/to-Zero-point-tis-kubernisis.html