Βέμπερ: Το πρόγραμμα είναι 100% του Τσίπρα-Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος για την Ελλάδα

«Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα από την ευρωζώνη, λόγω της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΕΛΚ, το μέλλον της χώρας βρίσκεται σε μια κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Το τετ α τετ με Μητσοτάκη.


Αποκλειστικά στην κυβέρνηση Τσίπρα επέρριψε την ευθύνη του τρέχοντος μνημονίου ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο, κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Το πρόγραμμα είναι 100% του κ. Τσίπρα. Εξαιτίας των λαθών της πρώτης διακυβέρνησης (πρώτο εξάμηνο του 2015), υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Για το ΕΛΚ, το μέλλον της χώρας βρίσκεται σε μια κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει περάσει από μια μεγάλη δοκιμασία και ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολύ σημαντικές θυσίες. Αυτές οι θυσίες, με την υπάρχουσα κυβέρνηση, δυστυχώς δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα», κινούμενος σταθερά σε πολύ υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους. Βούληση της ΝΔ, όπως είπε, «είναι να αγκαλιάσει μια μεγάλη μεταρρυθμιστική ατζέντα αλλαγών, για να ξανακερδίσει η χώρα τη χαμένη της αξιοπιστία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μ. Βέμπερ:

Το πρώτο μου μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο κ. Μητσοτάκη είναι ότι αποτελούν ένα ισχυρό παίκτη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Κάνουν, μαζί μας, πολύ δουλειά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό την ηγεσία του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. Η Νέα Δημοκρατία, σήμερα, συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτική πρόοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ είναι πεπεισμένος 100% ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Και πρέπει να μείνει ως ισχυρός παίκτης στην Ευρωζώνη. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση.

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι – και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό – είναι 100% ένα πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Οι πρόσθετες περικοπές στην Ελλάδα έγιναν αναγκαίες, επειδή έγιναν λάθη από την Κυβέρνηση, κατά τον πρώτο χρόνο που βρέθηκε στην εξουσία. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Είναι σημαντικό να το επισημάνουμε αυτό. Αλλά, αυτό είναι Ιστορία. Τώρα, χρειαζόμαστε ένα μέλλον.

Και για εμάς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό, αλλά και την ανάπτυξη. Για το μέλλον της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των άλλων χωρών. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Και δεσμεύομαι, και πάλι, ότι εμείς, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να την υποστηρίξουμε. Ειδικά, όσον αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια και σε νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα. Κεφάλαια που θα στηρίξουν την ανάπτυξη στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Για αυτό, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον».http://www.euro2day.gr/news/politics/article/1547879/vemper-to-programma-einai-100-toy-tsipra.html
Βέμπερ: Το πρόγραμμα είναι 100% του Τσίπρα-Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος για την Ελλάδα Βέμπερ: Το πρόγραμμα είναι 100% του Τσίπρα-Ο Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος για την Ελλάδα Reviewed by Dexi Extrem on 14:48 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: