Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι καταγγέλλουν: Έχουμε 190 τζαμιά και 160 σχολεία!

«Άρωμα» σκανδάλου μυρίζει στα Κατεχόμενα, με την ένωση Τουρκοκύπριων δασκάλων να καταγγέλλει ότι «υπουργός» απαλλοτριώνει σχολεία για να τα μοιράσει σε οικείους του


Η Ένωση που έχουν συστήσει οι δάσκαλοι στα Κατεχόμενα της Κύπρου, διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, αποκαλύπτοντας ότι, στο τουρκοκυπριακό κομμάτι του νησιού υπάρχουν 160 σχολεία, σε σύγκριση με 190 τζαμιά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι περισσότερα χρήματα δίνονται σε θρησκευτικές υποθέσεις, εις βάρος της εκπαίδευσης.

Η Ένωση εξέδωσε μια δήλωση αφού έμαθε ότι οι αρχές ετοιμάζονται να κλείσουν δύο δημοτικά σχολεία, ένα στην περιοχή της Αμμοχώστου και το άλλο στο Καραβοστάσι, στον κόλπο της Μόρφου.

Οι δάσκαλοι υποστήριξαν ότι ενώ ο αριθμός των τζαμιών στα βόρεια ανέβαινε, ο «υπουργός Παιδείας», Οζντεμίρ Μπέροβα, προωθεί το κλείσιμο των σχολείων και τη διανομή των οικοπέδων στους κοντινούς του ανθρώπους, μια πρακτική ευρέως διαδεδομένη στο  συνασπισμό μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και του Δημοκρατικού Κόμματος ( Dp).

Η ένωση δασκάλων, δήλωσε ότι η προτεινόμενη τροποποίηση της νομοθεσίας για το τμήμα θρησκευτικών υποθέσεων, θα ανοίξει το δρόμο για μαθήματα Κορανίου σε παιδιά, ενώ η αύξηση του προϋπολογισμού που θα επιτρέψει περισσότερες προσλήψεις από την Τουρκία, υποστηρίχθηκε από τον Μπέροβα, ο οποίος την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν χρήματα για τους εκπαιδευτικούς ή την κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας.
Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι καταγγέλλουν: Έχουμε 190 τζαμιά και 160 σχολεία! Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι καταγγέλλουν: Έχουμε 190 τζαμιά και 160 σχολεία! Reviewed by Dexi Extrem on 22:27 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: