Κυρανάκης: Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια μας γυρίζει στο 1980

Ολόμετωπη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί για τα Πανεπιστήμια εξαπέλυσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.


Ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης με στόχο να μην περάσει ο νόμος της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια, «που μας γυρίζει στο 1980».

 Παράλληλα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέλησε να εξηγήσει γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντίθετο με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Ο νόμος Γαβρόγλου αν ψηφιστεί διώχνει ουσιαστικά από τα πανεπιστήμια τους διαπρεπείς ακαδημαϊκούς, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά και πλήττει τη διαφάνεια και την αυτονομία των πανεπιστημίων», σημειώνει στην παρέμβασή του.

Ακόμη, ο κ. Κυρανάκης παρουσιάζει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, για τον οποίο είναι σε θέση και «μπορεί να βάλει φρένο στη φυγή των νέων προς το εξωτερικό και μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας».

«Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν μεγάλες δυνατότητες να προσελκύσουν φοιτητές από όλο τον πλανήτη και να συμβάλουν έτσι στην ανάπτυξη», καταλήγει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.