19 Ιουνίου 2017

Απίστευτο: 219 νέους «κόσμους» ανακάλυψε η Nasa- 10 σαν τη Γη [εικόνες & βίντεο]

Η Nasa ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε 219 νέους πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Η σπουδαία αυτή ανάκυψη περιλαμβάνει και 10 βραχώδεις πλανήτες σαν τη Γη που βρίσκονται εκτός του ηλιακού μας συστήματος στη ζώνη Γκόλντλοκς.


Την ανακάλυψη έφερε στο φως η Nasa με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Κεπλερ, με το οποίο έχουν βρεθεί περισσότεροι από 4.000 εξωπλανήτες, δηλαδή πλανήτες εκτός του γνωστού μας ηλιακού συστήματος.

«Υπάρχουν τώρα 4.034 υποψήφιοι πλανήτες που αναγνωρίστηκαν από το Kepler. Από αυτούς οι 2.335 έχουν επαληθευτεί ως εξωπλανήτες. Από περίπου 50 κατοικήσιμες ζώνες στο μέγεθος της Γης που εντόπισε το Κέπλερ, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου οι 30» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Nasa.

«Τα δεδομένα που συλλέγουμε από το Κέπλερ είναι μοναδικά, καθώς είναι τα μόνα που αναφέρονται σε πληθυσμό ανάλογο της Γης. Πλανήτες που διαθέτουν περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια τροχιά με τη Γη» ανέφερε ο Μριο Πέρεζ, επιστήμονας στη Nasa που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Η κατανόηση της συχνότητας τέτοιων εξωπλανητών στον γαλαξία θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τις επόμενες αποστολές της διαστημικής υπηρεσίας στην απευθείας εύρεση μίας όμοιας Γης», πρόσθεσε.

Η ομάδα του διαστημικού τηλεσκοπίου Κέπλερ της NASA κυκλοφόρησε έναν κατάλογο αποστολών υποψηφίων πλανητών, ο οποίος εισάγει 219 νέους υποψήφιους πλανήτες, 10 από τους οποίους έχουν σχεδόν το μέγεθος της Γης και βρίσκονται σε τροχιά γύρω από την κατοικήσιμη ζώνη του αστέρα τους, δηλαδή το εύρος της απόστασης από ένα αστέρι, όπου το νερό μπορεί να υπάρξει σε επιφάνεια βραχώδους επιφάνειας του πλανήτη.

Πρόκειται για τον πιο αναλυτικό κατάλογο υποψηφίων πλανητών, έξω από το ηλιακό μας σύστημα, που ανακοινώνει το Κέπλερ τα τελευταία 4 χρόνια.