20 Ιουνίου 2017

Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη δολοφονία του 54χρονου Βέλγου στο Νέο Κόσμο

Άγνωστος στις ελληνικές αρχές φέρεται να είναι ο 54χρονος Βέλγος που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Παρασκευής στο Νέο Κόσμο, με την ΕΛ.ΑΣ να διαβιβάζει αίτημα όχι μόνο προς την Ιντερπόλ αλλά και προς τις ιταλικές, τις ισπανικές και τις βελγικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε απασχολήσει άλλες χώρες.


Ο λόγος που εστάλη το αίτημα στις αρχές των παραπάνω χωρών είναι το γεγονός ότι ο 54χρονος είχε βελγικά χαρτιά, αλλά ιταλικό όνομα και διέμενε στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 54χρονος, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε αλσύλλιο στις εργατικές του Νέου Κόσμου, δέχτηκε βλήμα από πυροβόλο όπλο των 32ΜΜ το οποίο εισήλθε πίσω από το αριστερό αφτί και εξήλθε από το μέτωπο. Στο μέτωπο επίσης έφερε ένα ακόμα τραύμα το οποίο προήλθε από την πτώση. Από τη πρώτη στιγμή ωστόσο οι αρχές φέρονται να απέκλεισαν το ενδεχόμενο της ληστείας καθώς βρήκαν πάνω στον 54χρονο εκτός από τα στοιχεία της ταυτότητάς του, δύο κινητά τηλέφωνα και περίπου 1.000 ευρώ. Έτσι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε κυκλώματα λαθρεμπορίας ναρκωτικών ή τσιγάρων.

Παράλληλα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε στο Σύνταγμα οι αρχές εντόπισαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να αποσπάσουν όποια στοιχεία είναι δυνατό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος Βέλγος διέμενε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έχοντας ανοιχτή ημερομηνία αναχώρησης κάτι που ενισχύει τις υποψίες των αστυνομικών για συμβόλαιο θανάτου πίσω από το ταξίδι του στην Ελλάδα.