18 Ιουνίου 2017

Ευκαιρία εργασίας: Προσφέρονται 64.000 ετησίως, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται

Σε μια μικρή πόλη της Σκωτίας προσφέρεται μια πολύ ελκυστική θέση εργασίας. Μια οικογένεια είναι διατεθειμένη να πληρώσει 64.000 δολάρια, δηλαδή 50.000 στερλίνες, ετησίως, με 28 ημέρες διακοπών, επιπλέον ρεπό σε όλες τις αργίες, στο πρόσωπο που θα δεχθεί να ζήσει στο σπίτι και να εργαστεί ως νταντά των δύο παιδιών της οικογένειας, ηλικίας 5 και 7 ετών.

Τα καθήκοντα είναι η φροντίδα των παιδιών, δηλαδή η προετοιμασία του πρωϊνού τους, η μεταφορά τους από και προς το σχολείο, η βοήθεια στις εργασίες τους κλπ. Στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Childcare.co.uk , η οικογένεια περιγράφει το σπίτι της ως «υπέροχο, ευρύχωρο, ιστορικό» που προσφέρει «καταπληκτική θέα». Μόνο που έχει ένα μικρό μειονέκτημα: προφανώς, το σπίτι έχει εντοπιστεί υπερφυσική δραστηριότητα.

Η οικογένεια ζει στο σπίτι αυτό εδώ και δέκα χρόνια και όταν επρόκειτο να το αγοράσει την προειδοποίησαν ότι στο εσωτερικό του συμβαίνουν περίεργα πράγματα. «Είμαστε άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι και αποφασίσαμε να το αγοράσουμε», γράφει η μητέρα.

Μόνο την περασμένη χρονιά εγκατέλειψαν τη θέση τους λέγοντας ότι στο σπίτι υπάρχει υπερφυσική δραστηριότητα, όπως ότι ακούγονται παράξενοι ήχοι, ήχοι σαν να σπάνε γυαλιά και μετακινούνται έπιπλα. Οι γονείς της οικογένειας δηλώνουν «προσωπικώς, δεν έχουμε βιώσει κάποια τέτοια εμπειρία».

Τα φαινόμενα αυτά έχουν καταγραφεί μόνον όταν δεν βρίσκονται στο σπίτι, κάτι που συμβαίνει συχνά λόγω του απαιτητικού τους προγράμματος εργασίας που τους αναγκάζει να λείπουν από το σπίτι έως και 4 νύχτες την εβδομάδα. Λαμβάνοντας υπ όψιν τις περιστάσεις και τις φήμες δεν τους πειράζει να πληρώσουν περισσότερο απ’ ό,τι συνηθίζεται αρκεί να βρεθεί το σωστό πρόσωπο και να τερματιστεί η ανασφάλεια που αισθάνονται τα παιδιά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Childcare.co.uk, Ρίτσαρντ Κονγουέϊ δήλωσε ότι αρχικά την ανακοίνωση την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό, αλλά αφού ήρθε σε επαφή με την οικογένεια και με νταντάδες που απασχολήθηκαν στο σπίτι κατά το παρελθόν, διαπίστωσε ότι όλα αυτά είναι πραγματικότητα.

«Νομίζω ότι, ίσως, είναι η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που έχουμε ακούσει», δήλωσε ο Κονγουέϊ. Οι γονείς τον διαβεβαίωσαν ότι όποιος έχει ζήσει στο σπίτι δεν έχει πάθει το παραμικρό, αλλά εκτιμούν ότι η επόμενη νταντά θα πρέπει να διαθέτει πολύ ισχυρή προσωπικότητα.