20 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Πάλι κάνει ρόμπα τον Τσίπρα ο Γιλντιρίμ: Ο Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει τους "8"

Το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου κυριαρχεί μία μέρα έπειτα από την επίσκεψη Γιλιντιρίμ στη χώρα μας, στον τουρκικό Τύπο.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ, ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην Ελλάδα.

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι η έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών είναι αποκλειστικά ένα θέμα της Δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά. «Αλλά η άποψή του όσον αφορά τα πραξικοπήματα και τους πραξικοπηματίες είναι θετική, δηλαδή είναι κοντά στις δικές μας θέσεις. Ούτε το πραξικόπημα αποδέχεται, ούτε την αθώωση όσων εμπλέκονται υποστηρίζει. Σε άλλες χώρες η κατάσταση είναι διαφορετική. Στην Ελλάδα όμως όχι», είπε επίσης ο Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας ότι «ο Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες και πάλι για το θέμα αυτό».

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχουν ακόμα ‘ερωτηματικά’ για το εάν στη Γενεύη θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να γίνει απαραίτητη η συμμετοχή των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: