12 Ιουνίου 2017

BINTEO-Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός μέσα στο ΣΕΦ-Τρελά πανηγύρια Τράκη-Επεισόδια επιστημόνων

Η χρονιά ξεκίνησε κακά. Εξελίχθηκε ακόμα χειρότερα. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός, κατάφερε να γυρίσει τον διακόπτη και με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο να κατακτήσει ένα από τα πιο μάγκικα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Στο πλαίσιο της πέμπτης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Basket League, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 66-51 κάνοντας το 3-2 στη σειρά, κατακτώντας το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην καλή εμφάνιση που έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο, στην ψυχραιμία των παικτών του και στην… θάλασσα που ήπιαν σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες σκόραραν μόλις δυο πόντους στον αιφνιδιασμλό, οι πράσινοι έβαλαν 12, ενώ ο πάγκος τους (Ρίβερς, Παππάς, Καλάθης και Μπουρούσης) έκανε τρομερή δουλειά την ώρα που οι γηπεδούχοι έψαχναν έναν… σωτήρα και πλην του ψυχωμένου Αγραβάνη δεν έβρισκαν λύσεις από τους αναπληρωματικούς τους.

Περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε υπήρξε διακοπή με το σκορ 66-49 καθώς ανεγκέφαλοι οπαδοί των Πειραιωτών άρχισαν τα θλιβερά επεισόδια. 1:56 πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι διαιτητές της αναμέτρησης (Αναστόπουλος, Πηλοΐδης, Μάνος) διέκοψαν το ματς εξαιτίας βεγγαλικών, κροτίδων και αντιμειμένων που έπεσαν περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και του πάγκου του Παναθηναϊκού. Τελικά μετά από μισή ώρα ο αγώνας, και αφού το γήπεδο εκκενώθηκε ,ολοκληρώθηκε και το τελικό 66-51 σφράγισε την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «πράσινους».

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 6(9ριμπ.), Πρίντεζης 4 (2/14 σουτ), Παπανικολάου 7 (1τρ., 7ριμπ.), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (2/10 σουτ, 4ασ.), Γκριν 4 (2/8 σουτ), Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3(1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2 (1/7 σουτ, 8ριμπ.), Τζέιμς 11 (1τρ., 9 ριμπ., 6 ασ.), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3(1), Ρίβερς 13(3), Φώτσης 3(1), Παππάς 10(2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12(2).

Καρέ-καρέ τα θλιβερά επεισόδια στο ΣΕΦ

Ο πέμπτος τελικός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ στιγματίστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί των γηπεδούχων, δύο λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.

Συγκεκριμένα, 1.56'' πριν τη λήξη, με το σκορ 49-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν καπνογόνα και φωτοβολίδες στον "πράσινο" πάγκο κι όχι μόνο, με την αποστολή του Παναθηναϊκού να αποχωρεί, όπως όπως, από το παρκέ. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας.

Δείτε φωτογραφίες από τη "βροχή" καπνογόνων που έπεσαν στον πάγκο του "τριφυλλιού" και στη φυσούνα:



















Χαμός στο Φάληρο! Συμπλοκές οπαδών του Ολυμπιακού με ΜΑΤ μετά την ήττα

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ μέσα στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου του.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού λίγη ώρα πριν την λήξη του αγώνα προκάλεσαν επεισόδια εντός του γηπέδου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά και το γήπεδο να εκκενωθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.



Οι φίλοι των "ερυθρόλευκων" δεν σταμάτησαν όμως ούτε τότε, καθώς μέχρι αργά το βράδυ συγκρούονταν με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το φαληρικό γήπεδο.Συγκεκριμένα βγαίνοντας από το ΣΕΦ, ομάδα περίπου 50 ατόμων πετροβόλησε αυτοκίνητα, ενώ επιτέθηκε με πέτρες και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις.



Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους κυνήγησαν κάνοντας και χρήση χημικών.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
newsit.gr

Οι "τρελοί" πανηγυρισμοί Γιαννακόπουλου και παικτών!

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού "κάηκαν" μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην έδρα του Ολυμπιακού. Στον έβδομο ουρανό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι όλα τα μέλη της "πράσινης" αποστολής.


Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού πανηγύρισε με τη ψυχή του την κατάκτηση του τροπαίου και την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ, με τα αποδυτήρια του "τριφυλλιού" στο ΣΕΦ να παίρνουν... φωτιά.

Δείτε τους τρελούς πανηγυρισμούς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των μελών της αποστολής του Παναθηναϊκού:















Αν και χρειάστηκε να περάσουν τρεις ώρες από το φινάλε του πέμπτου τελικού και την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος Ελλάδας μετά από τρία χρόνια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος "χτύπησε" στο Instagram με μια σειρά φωτογραφιών. Στην πιο χαρακτηριστική από αυτές, απεικονίζεται να πανηγυρίζει έξαλλα στα αποδυτήρια του ΣΕΦ.




Η ικανοποίηση του Πασκουάλ και η συγγνώμη του Σφαιρόπουλου!

Στη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε στον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό του από την Φενερμπαχτσέ στην Euroleague, στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τσάβι Πασκουάλ, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους "πράσινους" με break στο ΣΕΦ.

"Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού", δήλωσε αρχικά ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε: "Παίξαμε εξαιρετικά απόψε, κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και όλοι οι φίλαθλοί μας είναι χαρούμενοι αυτή τη στιγμή. Δευτερευόντως είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες, ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για όλους. Δουλέψαμε εξαιρετικά κάθε μέρα, είχαμε αυτή την κακή στιγμή στην EuroLeague, αλλά τελειώσαμε τη χρονιά με το πρωτάθλημα. Στο φινάλε, πιστεύω ότι ήταν μια εξαιρετική σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο, όσους δουλεύουν καθημερινά σε αυτή την ομάδα, για την προσφορά τους. Τους κάναμε όλους χαρούμενους απόψε. Θέλω να πω στον Ολυμπιακό συγχαρητήρια για τη χρονιά που έκανε, ήταν εξαιρετικά αυτά που έκανε. Στο τέλος όμως μόνο μια ομάδα κερδίζει. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, για τη δουλειά που έκανε. Όσον αφορά το παιχνίδι, μετά τα πρώτα πέντε - έξι λεπτά που ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα, είχαμε τον έλεγχο. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα, και αξίζαμε τη νίκη, να πάρουμε τη νίκη με αυτόν τον τρόπο".

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό: "Είχαμε στο μυαλό μας, κάθε πιθανότητα για το παιχνίδι, κάθε ενδεχόμενο. Υπήρχε δεύτερο πλάνο, αν τα τρίποντα του Ολυμπιακού ήταν εύστοχα, αλλά δεν θα σας το πω τώρα, παρότι έχει τελειώσει το παιχνίδι. Η άμυνα που θέλαμε λειτούργησε, κι έτσι δεν χρειάστηκε να αλλάξει κάτι".

Για το πως συγκεντρώθηκε η ομάδα μετά τον αποκλεισμό στην EuroLeague: "Είχαμε μια δύσκολη στιγμή, αλλά κανείς δεν περιμένει ότι θα είναι εύκολη η χρονιά. Χάσαμε στους προημιτελικούς, γιατί παίξαμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα. Είχαμε προβλήματα μετά τον αποκλεισμό, τα οποία προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε. Ήταν δύσκολο, αλλά ως προπονητές αυτό έπρεπε να κάνουμε. Να μην κλαίμε, αλλά να βρούμε τρόπους για να φτιάξουμε την κατάσταση και να κλείσουμε τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης, είπε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πως τελείωσε η χρονιά για εμάς. Παιχνίδι με το παιχνίδι φαινόμασταν καλύτεροι. Είχαμε δύο ευκαιρίες προηγουμένως, δεν τα καταφέραμε. Κερδίσαμε τον τελευταίο αγώνα και καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι να σταματήσω. Ούτε που μου περνάει από το μυαλό, σίγουρα συνεχίζω".

Συγγνώμη από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, για την απώλεια του τίτλου απο τον Παναθηναϊκό και μάλιστα εντός έδρας. Επιπλέον ο "ερυθρόλευκος" τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του δεν είχε πνευματική ετοιμότητα και ενέργεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σφαιρόπουλου στην συνέντευξη Τύπου:

"Είναι μια δύσκολη στιγμή για μας, γιατί χάσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Δεν θέλαμε να τη ζήσουμε. Φάνηκε, προσπαθήσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε γιατί ενεργειακά ήμασταν άδειοι. Πιστεύω πως ενώ το θέλαμε πολύ, όσο είχαμε ενέργεια το δείξαμε, παίξαμε καλά, αλλά όταν σε κάποιο σημείο και μετά κάτι δεν πήγαινε καλά χάσαμε το μυαλό και τη συγκέντρωσή μας.

Φάνηκε ότι δεν είχαμε πνευματική ετοιμότητα και μοιραία το ματς τελείωσε όπως τελείωσε. Κάναμε μια προσπάθεια από το -20 στο -11, αλλά 1-2 στιγμές αδράνειας τιμωρήθηκαν από τον Παναθηναϊκό και τελείωσε το ματς. Μας πικραίνει όλους, γιατί η κατάληξή μας δεν ήταν ανάλογη της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από την αρχή στο πρωτάθλημα και στις πρώτες θέσεις στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι φέτος αντιμετωπίσαμε τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας, πήγαμε καλά αλλά αυτό κοστίζει σε ενέργεια. Όλα αυτά ενεργειακά και πνευματικά σού κοστίζουν. Ήταν μια χρονιά που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε και να χτίσουμε την ομάδα πιο σωστά. Κάναμε μια σταθερά καλή πορεία, ο Ολυμπιακός έπαιζε ελκυστικό μπάσκετ και έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά όλα αυτά συσσωρευτικά κόστισαν στο τέλος. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες ποτέ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Από τις 13 Απριλίου μέχρι σήμερα, 11 Ιουνίου, παίζουμε συνέχεια τελικούς.

Δώσαμε 12 τελικούς, κρίσιμα παιχνίδια, έχοντας κάνει μια τρομερή σεζόν μέχρι τότε. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν μια ομάδα που ξεκίνησε νωθρά και φορμαρίστηκε στο τέλος, απλά δεν άντεχε μέχρι τέλος. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο για την ήττα και να υποσχεθώ πως η ήττα θα μας κάνει πιο δυνατούς. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Καταδικάζουμε τα γεγονότα βίας. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Ευχαριστούμε που βγήκαν γρήγορα, γιατί έχουμε και επόμενη χρονιά. Μόνο με τη φωνή πρέπει να ενισχύουν την ομάδα".

Όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα [pics]Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα

Οι διαιτητές του πέμπτου τελικού της Stoiximan.gr Basket League έγραψαν στο φύλλο αγώνα όλα όσα έγιναν στο ΣΕΦ.

Οι ρέφερι είχαν αρκετή δουλειά, μιας κι ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία.

Αναλυτικά όσα έγραψαν οι διαιτητές Αναστόπουλος, Πηλοΐδης, Μάνος:

"Πριν την έναρξη του αγώνα καθώς και πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, οπαδοί του ΟΣΦΠ έβριζαν εν χορώ "π%&^^& και πρ&*^&*^ Γιαννακόπουλε. Στο σημείο αυτό έγινε παρατήρηση στην Α' ομάδα και ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου ο κύριος Γιαννακόπουλος προσήλθε στον χώρο της γραμματείας διαμαρτυρόμενος εντόνως προς τους διαιτητές του αγώνα. 2:34 πριν το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου οι οπαδοί της Α' ομάδας άναψαν στον χώρο των κερκίδων καπνογόνα (περίπου 15), τα οποία πέταξαν. Στο ίδιο χρονικό σημείο οι ίδιοι οπαδοί πέταξαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου 10 κροτίδες μεγάλης ισχύος. 1:56 πριν το τέλος του τετάρτου δεκαλέπτου λόγω της έκκρυθμης κατάστασης αποφασίστηκε από τους διαιτητές του αγώνα η προσωρινή διακοπή και η μετάβαση όλων των παραγόντων στα αποδυτήρια. Αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στη συνδρομή των παραγόντων της γηπεδούχου ομάδας. Ο αγώνας συνεχίστηκε και έληξε κανονικά".