16 Ιουνίου 2017

Σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό και μετέδωσαν ζωντανά το θάνατό τους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Φινλανδία ένας άνδρας και μια γυναίκα κινηματογράφησαν τις τελευταίες στιγμές τους πριν από αυτοκινητιστικό δυστύχημα που είχαν.

Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου ένα αυτοκίνητο το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη στο Εσπού της Φινλανδίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του και η συνοδηγός του.

Λίγες ώρες αργότερα οι αρχές ανακάλυψαν ότι οι θανόντες είχαν καταγράψει τα τελευταία λεπτά της ζωής τους και τα είχαν μεταδώσει ζωντανά στο Periscope, μια εφαρμογή του Twitter, που δίνει τη δυνατότητα της μετάδοσης βίντεο ζωντανά.


Αρχικά οι δύο είχαν κινηματογραφήσει τους εαυτούς τους καθώς έπιναν αλκοόλ σε κάποιο σπίτι, στη συνέχεια την βόλτα τους στο δρόμο, την επιβίβαση στο αυτοκίνητό τους. Στη συνέχεια, κινηματογράφησαν την επιβίβασή τους στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κινηματογράφησαν και το τελευταίο τους ταξίδι με το αυτοκίνητο, όπου ξαφνικά παρατηρείται μια απότομη κίνηση και χάνεται η εικόνα.


Ο αρχηγός της αστυνομίας του Εσπού, Πάαβο Μιγιοχάνεν τόνισε ότι «πιστεύουμε ότι τα θύματα είναι τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο βίντεο», καθώς και το αυτοκίνητο είναι όμοιο με αυτό που εμφανίζεται στο βίντεο.


Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το αυτοκίνητο έτρεχε με περισσότερα από 100 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας στην περιοχή είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα. Οι αρχές περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις για να μάθουν αν οι δύο νέοι «ήταν υπό την επήρεια κάποιων ουσιών».