Υπ. Παιδείας για την κομμουνιστική λογοκρισία του κειμένου του Θεοτοκά στις Πανελλήνιες: Το κάναμε για να διευκολύνουμε τους υποψηφίους

Ως «συνηθισμένη τακτική» περιγράφει αυτό που συνέβη με την αλλαγή του κειμένου του Γιώργου Θεοτοκά στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων στην Εκθεση-Νεοελληνική Γλώσσα το υπουργείο Παιδείας.


Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την πανελλαδική εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τα κείμενα που επιλέγονται μπορούν να διασκευάζονται για τις ανάγκες της εξέτασης, κάτι που συνιστά πάγια τακτική.

Τα κείμενα προσαρμόζονται λεξιλογικά και δομικά, έτσι ώστε να διευκολύνουν την διατύπωση κατάλληλων επιμέρους ερωτημάτων (περιεχομένου, οργάνωσης του κειμένου κ.λ.π) ώστε να ανταποκρίνονται στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος σπουδών της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Συνεπώς, είναι εντελώς αβάσιμη η πληροφορία ότι συμβαίνει για πρώτη φορά διασκευή κειμένου».  
Υπ. Παιδείας για την κομμουνιστική λογοκρισία του κειμένου του Θεοτοκά στις Πανελλήνιες: Το κάναμε για να διευκολύνουμε τους υποψηφίους Υπ. Παιδείας για την κομμουνιστική λογοκρισία του κειμένου του Θεοτοκά στις Πανελλήνιες: Το κάναμε για να διευκολύνουμε τους υποψηφίους Reviewed by Dexi Extrem on 15:25 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: