Header Ads

Σόου Γιλντιρίμ μετά συζύγου στην Κομοτηνή

Επισκέφθηκε τζαμί στο κέντρο της πόλης, όπου τον υποδέχθηκαν στελέχη και μέλη της μειονότητας - Παρακάθεται σε δείπνο με 5.000 μουσουλμάνους για το τέλος του Ραμαζανιού - Νωρίτερα είχε προκαλέσει, ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι παραβιάσεις κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά

Στο παραδοσιακό κοινό δείπνο «ιφτάρ» που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, στο χωριό Λύκειο της Ροδόπης παρακάθεται αυτή την ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο πλαίσιο της ιδιωτικής του επίσκεψης στη Θράκη. Ωστόσο, η «ιδιωτική επίσκεψη» έχει μετατραπεί σε σόου, αφού τα στελέχη της μειονότητας είχαν φροντίσει για τη θεαματική του υποδοχή, ενώ το πρόγραμμά του άλλαξε και αντί να πάει σε συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων που ανήκει σε μουσουλμάνο πολίτη, ο κ.Γιλντιρίμ προσκύνησε σε τζαμί στο κέντρο της Κομοτηνής.

Ακολούθως, είχε επαφές στο τουρκικό προξενείο με τους βουλευτές και στελέχη της μειονότητας, ενώ στο δείπνο που γίνεται στο γήπεδο του χωριού Λύκειο, έχουν στηθεί τέντες για τους επισήμους και τραπέζια για τους πιστούς και το παρών δίνουν περίπου 5.000 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, με πρώτους μειονοτικούς βουλευτές.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποδέχθηκε στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν τη μονάδα τυποποίησης κερασιών, στην περιοχή Γιάκα, λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Ροδόπης, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του Αχμέτ Σαδήκ, τελικά, ο κ.Γιλντιρίμ επισκέφθηκε το τζαμί που βρίσκεται στην οδό Φιλιππουπόλεως στην Κομοτηνή και δεν πήγε στη μονάδα ελλείψει χρόνου. Ωστόσο, στο εργοστάσιο, μετέβη και ξεναγήθηκε από τον Λεβέντ Σαδήκ ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν. Σημειώνεται, ότι εκεί περίμεναν τον κ.Γιλντιρίμ πάνω από 150 μέλη της μειονότητας.

Ο κ. Γιλντιρίμ έγινε δεκτός από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από το τζαμί, όπου μπήκε για περίπου 20 λεπτά, απευθύνθηκε στους πιστούς που βρίσκονταν μέσα και μετά εξήλθε για να συνεχίσει την επίσκεψή του, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Η κ.Σεμιχά Γιλντιρίμ, ωστόσο, που είχε φθάσει νωρίτερα στην Κομοτηνή με διαφορετική πτήση στο αεροδρόμιο της Καβάλας είχε ξεχωριστό πρόγραμμα. Στην Κομοτηνή, όπου έφτασε οδικώς, επισκέφθηκε πρώτα το Εσκί Τζαμί και στη συνέχεια την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». Εκεί την υποδέχτηκαν γυναίκες και παιδιά του συλλόγου οι οποίοι και ετοίμασαν μια μικρή γιορτή προς τιμήν της.

Πρόσκληση Γιλντιρίμ: Παραβιάσεις κάνει και η Αθήνα
Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε μια απίστευτη πρόκληση την οποία ανέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν απάντησε αν και είχε το χρόνο και την ευκαιρία να το κάνει. Αυτό έγινε στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί.

«Λάβαμε υπόψη μας το θέμα των παραβάσεων και παραβιάσεων που γίνονται εκατέρωθεν. Το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα μολονότι με τη τη λογική του συμψηφισμού, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προσπάθησε να κατοχυρώσει με δημόσια δήλωση που έκανε ευρισκόμενος στην ελληνική πρωτεύουσα ότι παραβιάσεις στο Αιγαίο κάνουν και τα ελληνικά μαχητικά, ανατρέποντας μία πάγια γραμμή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ουσιαστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός αξιοποίησε αριστοτεχνικά τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού που είχε προηγηθεί όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στην ίδια συνέντευξη τύπου ότι «η θετική ατζέντα πρέπει να βασιστεί στις σχέσεις καλής γειτονίας και σεβασμού χωρίς εκατέρωθεν ενέργειες που την υπονομεύουν».
Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.