10 Ιουνίου 2017

Συγκλονιστικές εικόνες από το μακελειό στο Λονδίνο - Το βαν και τα μαχαίρια των τρομοκρατών - ΦΩΤΟ

Οι αστυνομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας έδωσαν στη δημοσιότητα συγκλονιστικές φωτογραφίες από την αιματηρή διπλή τρομοκρατική επίθεση της 3ης Ιουνίου. Τη συγκίνηση όλων στη Βρετανία προκάλεσε το κολάζ των φωτογραφιών των οκτώ θυμάτων της Γέφυρας του Λονδίνου και της Αγοράς του Μπόροου.

Πρόκειται για την 30χρονη Καναδή Κριστίν Αρτσιμπαλντ, την 28χρονη Αυστραλιανή Κίρστυ Μπόντεν, την 21χρονη Αυστραλιανή Σάρα Ζελενακ, τον 36χρονο Αυστραλό Σεμπάστιαν Μπελανγκερ, τον 26χρονο Γάλλο Αλεξάντερ Πιγκεάρ, τον 32χρονο Βρετανό Τζέιμς Μακμίλαν, τον 39χρονο Ισπανό Ιγκνάσιο Μιράλες ντε Ιμπέριαλ και τον Γάλλο Ξαβιέ Τομάς.



Στη δημοσιότητα δόθηκε, επίσης, ένας χάρτης της διαδρομής των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης της 3ης Ιουνίου. Οι Βρετανοί αστυνομικοί εντόπισαν μαχαίρια κοντά στους τρεις τρομοκράτες.




Το ροζ, κεραμικό μαχαίρι της φωτογραφίας εντοπίστηκε από τους Βρετανούς αστυνομικούς στο χέρι του χέρι Khuram Shazad Butt. Πρόκειται για μαχαίρια «Ernesto», 30 εκατοστών. Οι τρομοκράτες είχαν κρεμασμένα αυτά τα μαχαίρια γύρω από τους καρπούς των χεριών τους.




Η αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία από το βαν που χρησιμοποίησαν κατά την επίθεσή τους οι μακελάρηδες του Λονδίνου. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν αποπειραθεί να κάνουν online ενοικίαση ενός οχήματος πριν την επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν να παράσχουν λεπτομέρειες πληρωμής κι έτσι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το λευκό βαν.

Οι εγκληματολόγοι της βρετανικής αστυνομίας συνέλεξαν διάφορα αντικείμενα από το όχημα, συμπεριλαμβανομένων μπουκαλιών τυλιγμένων με κουρέλια που θεωρήθηκε ότι ήταν γεμάτα με εύφλεκτα υγρά, καθώς και καρέκλες γραφείου και τσάντες με χαλίκια που πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν ως κάλυψη για την ενοικίαση του οχήματος.



Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ