07 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ Βενεζουέλα: Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας ληστεύουν διαδηλωτές! [βίντεο]

Οι ηγέτες των αντίπαλων πολιτικών στρατοπέδων του Νίκολας Μαδούρο, κατηγορούν την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας πως επιτίθενται και ληστεύουν τους διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους και οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας.

Δύο βίντεο κυκλοφόρησαν προσφάτως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία δείχνουν την αστυνομία να παίρνει μετά βίας κάποια πολύτιμα αντικείμενα από τους διαδηλωτές κατά τις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στο Καράκας την Δευτέρα.

Ο λαός της Βενεζουέλας αντέδρασε έντονα και άσκησε δριμεία κριτική στην κατάχρηση εξουσίας που ασκούν οι δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία, στην προσπάθεια τους να βρουν αντίδοτο και να επιβάλλουν την τάξη.

Την Τρίτη, κάποιοι νομοθέτες της αντιπολίτευσης υπέβαλλαν μια καταγγελία ενάντια στην κρατική αστυνομία και την εθνική ασφάλεια, υποστηρίζοντας πως οι εν λόγω δυνάμεις έχουν ληστέψει τον λαό κατ’ επανάληψη κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ο Juan Matheus, ένας από τους νομοθέτες που κατέθεσαν την καταγγελία, δήλωσε πως «ο Υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρέβερολ τους δίνει την άδεια να κλέψουν» και συμπλήρωσε πως τα παράπονα δεν σταματάνε μόνο στην πράξη της ληστείας, αλλά επεκτείνονται και στην γενικότερη βάρβαρη και απάνθρωπη μεταχείρηση που υπόκεινται οι διαδηλωτές από τους αστυνομικούς.

Το αποκαλυπτικό αυτό βίντεο δείχνει τέσσερις αστυνομικούς να περικυκλώνουν μια γυναίκα και ένας από αυτούς να τις τραβάει από τον καρπό, αυτό που κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα ρολόι. Σε ένα άλλο βίντεο, οι δυνάμεις ασφαλείας παίρνουν από έναν διαδηλωτή το κράνος και την τσάντα του και φεύγουν πάνω στις μηχανές τους.

Ο δημοσιογράφος Φραντσίσκο Ζαμπράνο μίλησε για την εμπειρία που είχε ο ίδιος όταν κατέβηκε να καταγράψει τα δρώμενα των διαδηλώσεων και δήλωσε τα εξής: «Έγινε η ταυτοποίηση της ιδιότητας μου ως δημοσιογράφος, και τότε άνοιξαν την τσάντα μου, έριξαν τα πράγματα μου στο έδαφος και έψαξαν τις τσέπες μου . Νόμιζα ότι ήταν μια κανονική διαδικασία μέχρι που πήραν το κινητό μου και δεν μου το έδωσαν ποτέ πίσω».