Συνομιλία νονού «καίει» τον Μπερλουσκόνι: Αυτός έδινε τις εντολές για τις επιθέσεις της μαφίας

Ο πρώην πρωθυπουργός και μεγιστάνας των ιταλικών μίντια υπονοείται ως ο εντολέας των επιθέσεων της μαφίας, την περίοδο 1992-1993.


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνομιλία του, ο μαφιόζος νονός Τζουσέπε Γκραβιάνο, μέσα από τη φυλακή η οποία καταγράφηκε από τους εισαγγελείς, άφησε να εννοηθεί ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να ήταν εντολοδότης των επιθέσεων της μαφίας τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι επιθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να δολοφονηθούν γνωστοί δικαστικοί ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο μαφιόζος αναφέρεται τοποθετήσεις βομβών και εκρήξεις σε μεγάλες ιταλικές πόλεις, οι οποίες είχαν ως στόχο την δημιουργία κλίματος πανικού και αποσταθεροποίησης.

Η είδηση μεταδίδεται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης με αναφορά στην φράση του Γκραβιάνο ότι «ο Μπερλουσκόνι του ζήτησε τη συγκεκριμένη χάρη» αλλά στη συνέχεια, «όταν τον συνέλαβαν, άρχισε να τον μαχαιρώνει, μόνον για να κρατήσει τα λεφτά του».

«Δίνει λεφτά στις ιερόδουλες, κάθε μήνα, αλλά εμένα με αφήνει στην φυλακή», λέει ο νονός, σε άλλο σημείο της συνομιλίας του με το μέλος της μαφίας της Νάπολης, Ουμπέρτο Αντινόλφι, όπως αναφέρει η La Repubblica στην διαδικτυακή της έκδοση.

Σε άλλο σημείο ο Γκραβιάνο, αναφέρει ότι «σε σχέση με τις εκρήξεις του 1993, ειπώθηκε ότι ήταν ευθύνη της μαφίας, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική».

Μιλώντας με τον Ναπολιτάνο κακοποιό, ο Τζουσέπε Γκραβιάνο πρόσθεσε ότι το 1996, «παρά το ότι ήταν σε αυστηρή απομόνωση στην φυλακή, συνευρέθηκε με την γυναίκα του, μέσα στο κελί και συνέλαβαν το παιδί τους».

Οι εισαγγελείς του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησαν από τον μεγαλομαφιόζο, να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες του και τα όσα είπε στην συγκεκριμένη συνομιλία, αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι «έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πως θα τους ψάξει ο ίδιος, όταν θελήσει να αποσαφηνίσει κάποια πράγματα».

Οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά τους διέψευσαν κάθε επαφή του πελάτη τους με τον Γκραβιάνο και κάθε ευθύνη και ανάμειξη στην όλη υπόθεση.