12 Ιουνίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΡΕ ΚΩΛΟΓΥΦΤΕ! Γύφτοι του Μενιδίου: Αν προκληθούμε θα απαντήσουμε και με όπλα-αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΓΥΦΤΩΝ: Κάποιοι ανέχονται την κατάσταση στο Μενίδι

Εκτός ορίων φαίνεται να είναι η κατάσταση στο Μενίδι μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρξαν ενέργειες αντεκδίκησης με ρίψη μολότοφ σε σπίτια των Ρομά με τους τσιγγάνους στο Μενίδι να ζητούν δίκαιη αντιμετώπιση από τους κατοίκους και την αστυνομία, διότι διαφορετικά θα βγάλουν τα όπλα.


«Είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε. Είμαστε οπλισμένοι. Έχουμε όπλα και καραμπίνες. Όποιος θέλει ας έρθει τους περιμένουμε», λένε οι αθίγγανοι στην κάμερα του ΑΝΤ1 εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι κατηγορούνται όλοι ανεξαιρέτως.

«Να μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά» υπογραμμίζουν ζητώντας να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος που πυροβολούσε άσκοπα, με συνέπεια να σκοτωθεί ο μικρός μαθητής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



Ο αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αθίγγανων στον ΑΝΤ1: Κάποιοι ανέχονται την κατάσταση στο Μενίδι

Για άτομα που ανέχονται την κατάσταση με τα ναρκωτικά και την οπλοχρησία στο Μενίδι και σε άλλες περιοχές των δυτικών προαστίων, έκανε λόγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αθίγγανων, Αντώνης Τσακίρης.

«Θα τα πούμε λίγο ωμά σήμερα γιατί έχουμε δημοκρατία, εμπιστευόμαστε την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε: «Κατ' αρχήν θέλουμε να στείλουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και να ξέρετε ότι δεν φταίει όλος ο τσιγγάνικος λαός για ό,τι έγινε».

Σε ερώτηση για το ποιες ενέργειες κάνει η κοινότητα των αθίγγανων για να απομονώσει όλους όσοι χρησιμοποιούν μαφιόζικες μεθόδους στην περιοχή του Μενιδίου και του Ζεφυρίου, ο κ. Τσακίρης επεσήμανε: «Εμείς έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την αστυνομία για να συνεργαστούμε και να βάλουμε κάτω μία στρατηγική για να πάψει η παραβατικότητα και για να μην φθάσουμε στην εγκληματικότητα. Όμως δεν είχαμε ανταπόκριση. Τώρα πρόκειται για ένα περιστατικό, το οποίο σε ένα ή δύο μήνες θα το έχουν περάσει ντούκου. Και πάλι εμείς την πληρώνουμε και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό».

«Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία για να πατάξουμε το φαινόμενο στις περιοχές μας, στην αστυνομία ξέρουν που είμαστε για να έρθουν και να συνεργαστούμε για να τους δείξουμε ποιοι είναι παράνομοι από κάθε φάρα», συμπλήρωσε ο κ. Τσακίρης, ο οποίος, όμως, υποστήριξε πως «κάποιοι ανέχονται την κατάσταση στο Μενίδι».

Ο αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αθίγγανων παραδέχθηκε ότι «υπάρχει άφθονο το ναρκωτικό στις περιοχές των δυτικών προαστίων», ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονο των τσιγγάνων.

«Το παράπονο μας είναι ότι φταίει ένας τσιγγάνος, αλλά την πληρώνουμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: