20 Ιουνίου 2017

Πένη Σκάρου: Aπό τότε που έχασα το πόδι μου, υφίσταμαι ρατσισμό

Για τον ρατσισμό που δέχεται καθημερινά μίλησε σε συνέντευξη η τραγουδίστρια Πένη Σκάρου, αλλά και τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα Α.με.Α. στην Ελλάδα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Ιουνίου 2014 η τραγουδίστρια παρασύρθηκε με το μηχανάκι που οδηγούσε απο άγνωστο όχημα στην Πειραιώς. Αν και η Πένυ Σκάρου φορούσε κράνος, τα τραύματα στο σώμα της ήταν πολλά και σοβαρά. Το δεξί της πόδι ακρωτηριάστηκε από το γόνατο, ενώ το πρόσωπό της παραμορφώθηκε από τα χτυπήματα.

«Υφίσταμαι ρατσισμό σχεδόν καθημερινά. Ζούμε σε μια τριτοκοσμική χώρα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα άτομα με αναπηρίες δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πλειονότητα των Ελλήνων. Το βλέπω στους δρόμους, όπου οδηγώ ένα μικρό αυτοκίνητο. Έχω αναπηρικό σήμα και μου κορνάρουν και με βρίζουν στον δρόμο γιατί δεν τρέχω».



Και στη δουλειά της όμως η νεαρή τραγουδίσρια, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα Espresso, βιώνει τον ρατσισμό: «Πήγα για να δουλέψω και με ρώτησε υποτιμητικά ένας καλλιτέχνης: Εσύ είσαι με το κομμένο πόδι;». Η τραγουδίστρια που στην αρχή της πορείας της υπήρξε «μούσα» του Στέφανου Κορκολή, αποκαλύπτει ότι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά έχει ζητήσει βοήθεια από σημαντικούς καλλιτέχνες.

«To έκανα για να μπορέσω να επιβιώσω και να υπάρχω καλλιτεχνικά και μου γύρισαν την πλάτη».

Η ίδια εξομολογείται ότι μάζεψε μόνο 14.000 ευρώ από τις 40.000 που χρειάζονταν για το τεχνητό μέλος στις εκδηλώσεις που έγιναν γι αυτό το σκοπό.

Η Πένυ Σκάρου σκέφτεται να μετακομίσει μόνιμα στην Ολλανδία, όπου η ζωή είναι πιο εύκολη για τους ΑμεΑ.

http://www.bovary.gr/my-best/6595/peni-skaroy-apo-tote-poy-ehasa-podi-moy-yfistamai-ratsismo