08 Ιουνίου 2017

Αυτοί μας αξίζουν;

Του Θανάση Χειμωνά

Η «διαπραγμάτευση» βαλτώνει για πολλοστή φορά. Το σύνηθες δόλωμα της δήθεν ελάφρυνσης του χρέους αποσύρεται ξανά. Έτσι κι αλλιώς πέρα από τους Ταλιμπάν και τους διορισμένους κανείς δεν τσιμπάει πια. Σιγά σιγά έχουν ξαναρχίσει να ακούγονται φωνές που μιλάνε για «ρήξη».


Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ξανά αναφορά σε μονομερείς ενέργειες: «Αν δεν μας χαρίσετε το χρέος δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε». Αναμνήσεις του 2015. Μια σουρεαλιστική κωμωδία που παίζει σε λούπα. Ψέματα και διαρκής κοροϊδία από μια κυβέρνηση απατεώνων. Ή πιο σωστά από έναν απατεώνα κυβερνήτη. Όχι «πολιτικό απατεώνα». Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Απατεώνα γενικώς. Ή είσαι ή δεν είσαι.

Φυσικά, η προπαγάνδα συνεχίζεται. Πουλημένοι δημοσιογράφοι, ξεπεσμένοι πχιοτικοί καλλιτέχνες και τα all time classic- έμμισθα συριζοτρόλ εξακολουθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Γιατί μπορούν.

Ανάπτυξη δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε προοπτική. Πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν το μόνο μέλημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι πως θα βγάλουν τη μέρα και πως θα χώσουν στο Δημόσιο όσο το δυνατόν περισσότερους δικούς τους;

Αυτοί που αναρριχήθηκαν στην εξουσίας πατώντας πάνω στο ψευτοδίλημμα Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο μας φορτώνουν από ένα μνημόνιο τη χρονιά. Εξακολουθούν ωστόσο να μιλάνε για «προδότες», «νενέκους» και «γερμανοτσολιάδες». Αυτοί είναι οι «αριστεροί». Εμείς οι «φασίστες». Μεταξύ μας, αφού τους αφήνουμε και δεν κάνουμε τίποτα, μαγκιά τους.

Αντίδραση καμία. Παρά το γεγονός ότι εκτός από ορισμένες γκρούπις του Τσίπρα όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουμε πως κατευθυνόμαστε προς την καταστροφή. Η αντιπολίτευση είτε ποντάρει στην λογική του «ώριμου φρούτου» είτε σπαράσσεται από την εσωστρέφεια.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανείς να υψώσει το ανάστημά του; Καμία συλλογικότητα δεν είναι σε θέση να ορθώσει ένα τείχος στους καταστροφείς της χώρας και των ανθρώπων της;

Θα σας δώσω εγώ την απάντηση: Όχι. Γιατί αυτούς αξίζουμε. Αυτούς θέλαμε από την αρχή. Τον Αλέξη και την παρέα του.

http://www.liberal.gr/arthro/143248/apopsi/th-cheimonas/autoi-mas-axizoun.html